perjantai 1. tammikuuta 2016

Katarina Wennstam: Alfauros


Komea ja kuuluisa Jack Rappe on palannut kotimaahansa Ruotsiin näyttelemään. Kyseiseen elokuvaan valitaan hänen vastanäyttelijäkseen elokuva-alalla vielä tuntematon Emma.
Jack vetää puoleensa paljon naisia, varsinkin nuoria tyttöjä, eikä Jack arkaile pitää hauskaa heidän kanssaan.
Pian kuitenkin Jack löydetään upean kotinsa saunaosastolta puolikuolleena ja lääkärit joutuvat tekemään Jackin uran kannalta dramaattisia valintoja hänen hoidossaan. Syyttäjä saa tietoonsa vedenpitävät todisteet tekijästä ja tunnustuksen, mutta teon syy on epäselvä. Oliko kyseessä murhan yritys vai itsepuolustus? Ja mitä tapahtuu kun esiin astuu muitakin, jotka väittävät Jackin käyttäneen heitä hyväkseen?

Alfauros on kolmas Madeleine Edwards -sarjan osa. Tällä kertaa aiheena oli raiskaus, ja se mikä loppujenlopuksi on raiskaus ja miten sen voi todistaa. Aikaisempien osien tapahtumia en muista kovin hyvin, mutta muistaakseni ne olivat hitusen parempia, kuin Alfauros. Alfauros oli kyllä loistava kirja, mutta pientä miinusta annan lopun pitkästä oikeudenkäynti kuvauksesta, joka ei osottautunut niin kiinnostavaksi, kuin muut kirjan osiot.

Parasta kirjassa oli mielestäni osio, jossa kerrottiin Emman matkasta ensimmäiseen elokuvarooliinsa ja hänen tutustumisestaan Jack Rappeen. Myös aiemmista osista tutut Madeleine ja Matts olivat kirjassa tietysti mukana ja hekin pääsivät elämässään eteenpäin, vaikka melkeen kaikki heihin liittyvät asiat olen ensimmäisistä osista unohtanut.

Kirjan tapahtumat ja varsinkin loppuratkaisu olivat uskottavia. Luulen että oikeassa elämässä oikeuden päätös voisi olla samanlainen.

Alfauros tuli luettua jo viime vuoden puolella, mutta arvostelua en ehtinyt saamaan tänne blogiin ennen tätä päivää, joten tällä on hyvä aloittaa vuosi 2016!

Lue myös: Tahra ja Turman lintu.


Alfauros, (Alfahannen, 2010)
Otava, 2013
Suom. Laura Beck
s. 398

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti