sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät


Joséphine on kiltti ja ahkera kahden lapsen äiti ja historiantutkija. Hänen pitkäaikainen avioliitto, lapsiensa isän kanssa päättyy ja mies lähtee Keniaan kasvattamaan krokotiilijä. Joséphinen on mietittävä elämänsä lähes kokonaan uudestaan. Historiantutkijan palkka ei tunnu riittävän perheen kustannuksiin, joten hänen on alettava uurastamaan moninkertaisesti pärjäämisen eteen.
Kun hänen kaunis ja rikas siskonsa Iris sitten ehdottaa jotain yllättävää, joka saattaisi tuoda huomattavasti lisätuloja Joséphinen talouteen, on hänen pohdittava tarkasti seuraavaa siirtoaan.

Krokotiilin keltaiset silmät on kirja täynnä kiinnostavia henkilöitä, monimutkaisia suhteita ja rakkautta. Henkilöstö on aika laaja, mutta koska kaikilla on selvästi oma paikkansa ja tarkoituksensa kirjassa, ei se tunnu liian paljolta, vaan juuri sopivalta. Kirjassa keskityttiinkin paljon hahmojen luonteisiin ja niiden muuttumiseen kirjan aikana. Varsinkin Joséphinen muuttumiseen ja itsensä uudelleen löytämiseen naisena eron jälkeen.

Kirjan tapahtumat keskittyvät Ranskaan, mutta osittain myös Keniaan ja Britanniaan. Paikat ei kirjassa tunnu kovin keskeisiltä, enkä itse kiinnittänyt kovin paljoa huomiota niihin, sillä ihmisten ja juonen seuraaminen vei kaiken huomion itseensä. Sivujuonia kirjassa on nimittäin aika monta varsinaisen pääjuonen lisäksi, joten monia mielenkiintoisia tarinoita tästä yhdestä kirjasta löytyy.

Minä pidin tästä kirjasta paljon. Kirja ei ole varsinaisesti hömppää, mutta ei tämä ole myöskään raskasta luettavaa. Minulle jäi päällimäiseksi mieleen varallisuuksien erot ihmisten välillä. Kirjan henkilöy olivat eri yhteiskuntaluokista. Hahmoista löytyi todella rikkaita, mutta myös henkilöitä, joiden oli laskettava jokainen sentti. Jatko-osat ovat lukulistallani ehdottomasti.


Krokotiilin keltaiset silmär, (Les yeux jaunes des crocodiles, 2006)
Bazar, 2011
Suom. Marja Luoma
Suomenkielinen kansi: Satu Kantinen
s. 699

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti