maanantai 29. kesäkuuta 2015

Laura Paloheimo: Klaukkala


Julia on Muotia ja luksuselämää rakastava nainen, joka on palannut Suomeen maailmalta. Hän on menossa naimisiin unelmiensa miehen kanssa. Rikas Robin tuntuu olevan avain luksuselämään jollaisesta Julia unelmoi. Julia työskentelee tv-tuotantoyhtiö Meisselissä, mutta kun elämä alkaakin potkia päähän niin työn, kuin rakkaudenkin saralla, päättää Julia lähteä kotipaikalleen Klaukkalaan.

En ole pahemmin lukenut suomalaista hömppää, mutta tuli vastaan kirppiksellä ja päätin ostaa omaan hyllyyn.
Kirjassa puhutaan aika paljon muodista ja siinä on kiva idea verrata ihmisiä laukkuihin. Omalla kohdallani vertaukset ja muotijutut menivät hiukan ohi, kun en ole koskaan erityisen kiinnostunut muodista ollut. Ideana vertaukset olivat kyllä loistava!

Kirjan huumori sen sijaan, ei ollut mieleistäni, eikä jaksanut naurattaa. Julia oli pinnallinen hahmo ja vaikka kirjassa oli yritetty keksiä monenmoista kommellusta, johon hän joutuu, jäivät ne minulle kokemuksena aika vaisuiksi. Kirja eteni vauhdikkaasti, eikä Julia jäänyt kovin pitkäksi aikaan vatvomaan murheitaan. Minusta ne ohitettiin liiankin nopeasti, koska itselleni jäi ainakin epäuskottava kuva.

Hahmoja kirjasta löytyi monipuolisesti, mutta kovin uskottavia ne eivät olleet.
Kirjan loppu oli ennalta-arvattava, eikä tuonut erityisiä yllätyksiä lukijalle. Kirjoitustyyli oli kuitenkin mukavan leppoisaa, joten vaikka kirja ei itselleni mikään huippuelämys ollut, oli se helppo lukea loppuun saakka, ilman minkäänlaista fiilistä, että se pitäisi jättää kesken. Jonkinverran kirja kuitenkin siis koukutti. Tätä kirjaa en siis suosittele, jos etsii kirjaa jossa kuvataa "normaalien" ihmisten elämää.

Olen näköjään ostanut toisenkin Paloheimon kirjan, joten palailen vielä hänen tuotantoonsa myöhemminkin. Aihe tosin kyseisessä kirjassa ( Mama Mojo) kuulostaa mielenkiintoisemmalta.


Klaukkala
Otava, 2012
s. 319
Kannen suunnittelu: Piia Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti