tiistai 28. heinäkuuta 2015

Anja Snellman: Safari Club


Helena on töissä korkeasaaressa eläinlääkärinä, hän on naimisissa ja hänellä on lapsia. Kaikki tuntuu siis olevan paremmin, kuin hyvin. Hän on saavuttanut unelmansa. Mutta sitten menneisyydestä saapuu Darwin. Darwin on pelottava virhe Helenan nuoruudesta ja hän on päättänyt tuhota Helenan menestyksekkään uran.

Anja Snellman oli minulle uusi tuttavuus ja kirja päätyi luettavaksi hienon kannen takia. Takakannessa ei ollut informaatiota kirjan sisällöstä oikeastaan ollenkaan ja jotenkin onnistuin saamaan kirjasta sellaisen käsityksen, että se olisi ollut dekkari, mutta eihän se sitten ollutkaan.

Tämä kirja ei ollut minua varten. Ihan luettava kirjahan tämä oli, eikä sen loppuunlukemisessa mitään ongelmia ollut, mutta Snellman ei kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan minua niin paljon, että pitäisi jatkossa lukea hänen teoksiaan.

Mikä minua sitten kirjassa ärsytti? Se tunne, että kirjailija oli lukenut niin paljon materiaalia korkeasaaresta ja eläimistä kirjaa varten, jotta se olisi uskottava ja sitten kun ei oppimalleen materiaalille keksinyt käyttötarkoitusta, oli laittanut "turhia" pätkiä pitkin kirjaa, joita kirjan juonen kannalta ei olisi sinne tarvittu.

Toinen ärsyttävä asia oli dialogit, joita ei ollut merkitty oikein mitenkään ja aluksi oli vaikea seurata kuka puhuu, vai puhuuko kukaan. Siihen kyllä tottui nopeasti, eikä kirjan loppupuolella enää tarvinnut miettiä asiaa.

Hahmoista sentään löytyi suloinen neiti kani, joka vilahteli juonessa tiuhaan tahtiin. Muuten kirjan hahmot jäivät aika etäisiksi ja varsinkin Darwin sai aikaan vai kiukkuisen fiiliksen. Ihmetystä herätti luonnonsuojelijatyttö, joka paasasi luonnosta ja eläimistä, mutta muistaakseni hän kävi kirjan aikana tupakalla? Ristiriitaista...Safari Club
Otava, 2001
s. 416
Kannen suunnittelu: Anna Lehtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti