keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Juha Vuorinen: Tuupovaaran tuijottaja


Tuupovaaran tuijottaja on Juha Vuorisen novelli kokoelma. Kokoelmaan kuuluu 15 novellia.

En ole ennen lukenut Juha Vuorista, koska hänen kirjansa ei kuulosta minun tyylisiltä. Vanhempieni luota löysin kuitenkin tämän novelli kokoelman ja se tuntui turvalliselta kokeilulta.
Kirja oli nopeaa ja kevyttä luettavaa. Paras novelli oli mielestäni Juoppojen joulukalenteri, joka olikin kaikkein pisin novelli. Juoppojen joulukalenterissa ihmisistä ehti saada paremman käsityksen ja tarina tuntui sopivan pituiselta. Omituisin tarina taas oli aivan viimeinen novelli: Huuhkajan se hurjempi tarina. Sen idea meni ohi ja nopeasti... jos siinä jokin idea oli. O.o Se myös erosi kaikista muista novelleista rajusti ja tuntui olevan vähän väärässä paikassa.
Aika monia novelleja yhdisti omituinen synnytys. Muistaakseni kirjasta ei löytynyt yhtään täysin normaalisti syntynyttä lasta.
Kuvitus oli oikein sopiva kirjan tyyliin. Parhaat kuvitukset löytyivät kuitenkin Juoppojen joulukalenterista musteläikkinä. :D
Suosittelen niille joille tälläinen ronskimpi ja liioiteltu juopottelu ja noh Vuorisen huumori uppoaa. :) En ole vielä päättänyt lukisinko vielä muita Vuorisen kirjoja, mutta luulen, ettei tämä huumori jaksa monen kirjan ajan naurattaa. 


Tuupovaaran tuijottaja
Diktaattori kustannus, 2004
s.220
Kansi: Pastori Kärme

2 kommenttia:

 1. Minäkin olin ennakkoluuloinen ja kuvittelin etten jaksa lukea juopottelukirjoja. Juoppohullun päiväkirja oli tulossa elokuvateatteriin, joten luin pokkarin etukäteen ennen elokuvaa. Nauroin aivan vatsamakkarat kipeinä kirjan jutuille. Elokuva oli hieman synkempi versio, enkä tykännyt siitä. Ehkä sitä juoppohulluutta pystyy kirjana lukemaan, mutta katsominen on vaikeampaa.
  Voisin kyllä lukea tämän novellikirjan. Kannessahan on kuuluisan laulajan Martti huuhaa Innasen maalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole edes tuota elokuvaa katsonut, mutta voisin kirjan lukea jossain vaiheessa. :) Lukulista on vaan niin pitkä kun kokoajan löytyy uuttaa kivaa luettavaa, että en tiedä milloin ehtisin. :)

   Poista