sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Janet Evanovich: Ensin rahat


 Stephanie Plum on työnsä menettänyt ja nyt hän on rahapulassa. Kaapit ammottavat tyhjyyttä ja pantattavat tavarat alkavat loppumaan. Stephanien on hankittava töitä, joten hän lähtee tapaamaan serkkuaan Vinnietä. Hän onnistuukin keplottelemaan itsensä töihin Vinnien firmaan palkkiometsästäjäksi. Hän saa ensimmäiseksi työkseen etsiä ja pidättää murhasta syytetyn poliisin Joseph Morellin.
Stephanie tuntee Morellin jo lapsuudestaan ja kantaa tätä kohtaan suurta kaunaa. Nyt Stephaniella on mahdollisuus kostaa Morellin tekoset passittamalla tämä vankilaan. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo. Stephanien on opeteltava palkkiometsästäjän työ hyvin nopeasti ja Morelli on todella taitava pysymään vapaalla jalalla.

Ensin rahat -kirjan löysin kirppikseltä ja takakannen perusteella vaikutti oikein mukavalta kirjalta. Yllätyksenä minulle taas tuli, että kirja kuuluu Stephanie Plum -sarjaan. En ollut tälläisesta sarjasta ikinä kuullutkaan. Ensin rahat on kuitenkin sarjan ensimmäinen osa.

 Kirjan päähenkilö Stephanie Plum on todella hauska ja sinnikäs nainen. Hän jatkaa urheasti tehtävää ylpeyden päälle käyvistä vastoinkäynneistä huolimatta. Kirjassa on lukuisia hauskoja kohtauksia, eikä kireydestä ole tietoakaan. Kuitenkin kirja tarjoaa myös jännitystä ja raakojakin kohtauksia mahtuu mukaan. Ensin rahat on siis monipuolista jaa viihdyttävää luettaavaa, joka koukuttaa lukijan mukaansa helposti.
Kirjan hahmot ovat todella monipuolista ja värikästä porukkaa. Henkilöitä löytyy laidasta laitaan. mukaan mahtuu niin naisia pahoinpitelevä ammattinyrkkeilijä Benito, kuin hullunhauska Stephanien isoäitikin.

Ensin rahat (One fot the Money, 1994)
WSOY, 2008
Ilmestynyt aiemmin nimellä Vainko rahasta, Stephanie? (Tammi 1995)
suom. Hanna Tarkka
s.294
Päällys Sanna Sorsa
Päällyksen kuvat WSOY:n kuva-arkisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti