tiistai 1. tammikuuta 2013

Charlaine Harris: Veren perintö


Veren perintö on kuudes Sookie Stackhouse -romaani.
Sookien vampyyriserkku Hadley on kuollut lopullisesti. Hän on testamentannut koko omaisuutensa Sookielle, jonka on lähdettävä New Orleansiin tyhjentämään tämän asuntoa. Asunnosta löytyy ikävä yllätys, joka tuottaa Sookielle ja Hadleyn entiselle vuokraemännälle noita Amelielle suuria ongelmia.
Sookie alkaa selvittämään sotkua Amelien avustuksella, sillä myös vampyyrikungatar haluaa selvyyttä entisen rakastettunsa viimeisistä päivistä.
Sookiella on ongelmanaan myös häntä ja hänen tapailemaansa ihmistiikeri Quinnia varjostavat ihmisudet, sekä vampyyri Billin tekemä sydämmen murskaava paljastus. Sookie kuulee myös odottamattoman paljastuksen sukujuuristaan.

Veren perintö oli täynnä kaikenmaailman örkkimörkkejä niin kuin sarjan aikaisemmatkin osat. Vampyyrejä, ihmissusia, kaksiluontoisia, demoneja, noitia ja mitähän vielä. Eihän Sookie itsekkään ole ihan tavallinen telepaattikykynsä kanssa ja Veren perinnössä selviää muutakin kiinnostavaa hänestä, mistä luultavasti kerrotaan seuraavassa osassa enemmän.

Itse kun en ole sarjaa televisiosta seurannut niin kaikki kirjojen tapahtumat tulee täytenä yllätyksenä. Pimeät talvi illat sopivat mielestäni täydellisesti tälläisen kirjan lukemiseen, jossa pimeän olennot hiipivät ympäriinsä. Vauhtia kirjassa riitti alusta loppuun. Ruumiita löytyi tuttuun tapaan vähän joka nurkasta ja Sookie kestää ne aina yhtä mitäänsanomattomasti. Olin todella iloinen uusista kasvoista kirjassa, kuten noita Amaliesta jonka käsitän hieman höpsöksi touhottajaksi ja edellellisestä kirjasta tuttu Quinn, joka mielestäni on hyvin mielenkiintoinen hahmo.
Tutut vampyyrimiehet Bill ja Eric jäivät melko pieneen rooliin, vaikka Billin tunnustus olikin merkittävä tapahtuma. Minut on näissä kirjoissa yllättänyt se ettei Sookie seurustelekaan koko sarjaa Billin kanssa, niin kuin kuvittelin ennen sarjan aloittamista. Kuitenkin todella vauhdikasta ja viihdyttävää luettavaa, joten sarjan lukeminen jatkuu edelleen pikkuhiljaa.
Katsso myös Verta sakeampaa.

Veren perintö (Definitely Dead, 2007)
Gummerus, 2011
suom.Sari Kumpulainen
s.384

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti