sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Merja Jalo ja Marvi Jalo: Jesse fanikoira


Jesse fanikoira on viidestoista osa Merja ja Marvi Jalon kirjoittamassa Jesse-sarjassa.
Jenna ja Hannele pääsevät dogsittereiksi Munkkirinteiden mukana Ahvenanmaalle. Jesse koira pääsee toki Jennan mukaan, pitämään tyttöjen vahdittavalle Muru koiralle seuraa.
Elsa Munkkirinteellä on selvä tarkoitus matkalle. Hän haluaa tavata kuuluisan amerikkalaisen näyttelijähurmuri Mark Stevensin.
Stevensin tapaaminen osoittautuukin vaikeaksi tehtäväksi, kun hotellista ei anneta minkäänlaisia tietoja piilossa pysyvästä kuuluisuudesta. Tästä suivaantuneena Elsa päättää selvittää itse salapoliisin lailla Svevensin olinpaikan.
Matkaan mahtuu monia vauhdikkaita tilanteita.

Jesse-sarja oli pikkutyttönä lempi luettavaani ja vaikka nämä eivät enää oikein jaksa innostaa luen niitä sillointällöin mielenkiinnosta miten vanha lempisarjani jatkuu.
Nuorempana nämä olivat oikein hauskoja ja todella mielenkiintoisia kirjoja varsinkin kun olen aina pitänyt koirista hirmuisesti. Suosittelen siis nuorempia lukemaan tai miksei vanhempiakin onhan tämä hyvää vaihtelua kaikkien murhatutkimuksien keskellä. :D Minäkin tämän luin varsinaisen kirjani ohella, eikä siihen kauaa mene, kun teksti on suurta ja kirja lyhyt.
En voi kirjaa kuitenkaan tuomita huonoksi, koska sitä se ei ole. Olen vaan hieman väärään lukijakuntaan kuuluva nykyään. Tässä osassa ei Cici koira ollut seikkailuissa mukana oikeastaan ollenkaan, mikä on hieman harmillista, kun Cici on kuitenkin mielestäni yksi sarjan hauskimmista hahmoista.


Jesse fanikoira
WSOY, 2011
s.160
Etukannen kuva: G.K. & Vikki Hart/Getty Images

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti