keskiviikko 1. elokuuta 2012

Charlaine Harris: Verta sakeampaa

Kävin ykspäivä ostamassa tän kirjakaupasta, että pääsisin taas pitkästa aikaan lukemaan vampyyri kirjaa, kun niihin oon ihan hurahtanu. Enkä voinu edes kirjastosta lainata, kun kerään tän sarjan itelleni.

Verta sakeampaa on Sookie Stackhouse -sarjan viides osa. Sookie joutuu taas vaarallisiin tilanteisiin, kun lähiseuduille on ilmestynyt sala-ampuja, jonka tarkoituksena on ampua kaksiluontoisia. Kaksiluontoisten epäilykset kääntyvät Sookien veljeen, joka ihmispuuman pureman jälkeen muuttuu itsekin joka täydenkuun aikaan.  

Sookie Stackhouse -sarjassa on koko ajan menoa ja meininkiä. Sookie kohtaa jatkuvasti erikoisia taruolentoja, ja selvittää niin omia kuin muidenkin ongelmia. Verta sakeampaa kirjassa Sookie pääsee tutustumaan ihmissusien rituaaleihin, joka oli mielestäni ällöttävää, mutta myös surullista. Kirja on täynnä mielenkiintoisia suhde koukeroita, joka onkin suuri osa kirjaa. Sookieta tavoittelee muutama vampyyri, kaksiluontoinen ja yksi ihmissusi, joiden välillä hän tasapainoilee. Tässä kirjassa Sookie ei kuitenkaan seurustele kenenkään kanssa. Miinuksena kirjassa on mielestäni se, että raskaat asiat kuten murhasta ylipääseminen on Sookielle todella helppoa, tai sellainen mielikuva minulle jää tätä kirjaa lukiessa.

Verta sakeampaa (Dead as a Doornail, 2005.)
Suom. Sari Kumpulainen
Gummerus, 2011
s.341

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti