torstai 9. elokuuta 2012

Timo Koivusalo: Pekko ja outolintu


Pekko ja outolintu -romaanissa seikkailee televisiosta tuttu Pekko. Pekko on ikänsä asunut Tyräahon pikkupitäjässä, äitinsä luona. Nyt tulee kuitenkin muutos Pekon elämään, sillä hänen ihastuksensa Pipsa suostuttelee hänet mukaansa Kreikkaan. Pekon ensimmäiseen ulkomaanmatkaan mahtuu paljon toimintaa. Pekko toilailee niin, että poliisit erehtyvät luulemaan häntä Vapausrintama Variksen johtajaksi.

Luin tämän kirjan pikkuveljelleni oman kirjan ohella, kun hän halusi sen kuulla. Olen tämän joskus ennenkin lukenut, mutta en siitä enää muistanut yhtään mitään.
Pekko ja outolintu poikkeaa paljon tv-sarjasta ja Pekko elokuvista, koska kirjassa Pekko lähtee ulkomaille. Kirja etenee vauhdikkaasti, ja on nopeasti luettu. Huumoria riittää viimeisiin lauseisiin saakka. Hauskimpia osioita kirjassa oli mielestäni  kohdat, jossa Pekko pakeni poliiseja, jättäen jälkeensä monenlaisia kaaoksia, ja Pekon erikoiset keksinnöt ja pohdinnat eläinten oikeuksien parantamiseksi. Pekko kohtasi matkalla monenlaisia persoonia, joita auttamalla sai myöhemmin apua heiltä. Pekon kaveri Haimakaisen Heka jää kirjasta hyvin mieleen toistettuaan monesti lausettaan "aattelepa ite!"
Suosittelen kaikille, jotka haluavat hauskaa luettavaa, ja niille jotka pitävät Pekko elokuvista ja sarjasta.


Pekko ja outolintu
WSOY, 1997
s.221

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti