torstai 18. heinäkuuta 2024

Katy Birchall: It Girl -Pelin henki

 

Anna Huntleystä on nopeasti tullut kaikkien seuraama It girl, sillä hänen isänsä tapailee julkkista. Anna ei omasta mielestään oikein sovi rooliin, sillä hän mokailee usein, kuten kompastuu kukkaruukkuun ja juuttuu sitten siihen. Toki koko maailma voi tätäkin tilannetta katsella netistä. Anna ei keksi asioita joissa hän olisi hyvä, mutta hän päättää yrittää keksiä jotakin. Niinpä kun koulun liikuntapäivä lähestyy ja toiselle joukkueelle kaivataan kapteenia, päättää Anna näyttää kyntensä. 
"Hänen aiemmat sanansa pyörivät päässäni: Kuka siitä välittää, ettet ole kuuluisa mistään erityisestä syystä, et ole kuuluisa mistään erityisestä syystä, et ole kuuluisa mistään erityisestä syystä, et ole kuuluisa mistään erityisestä syystä..."s.89
It girl -Pelin henki on It girl -sarjan toinen osa. 
Pelin henki on helppolukuista, vauhdikasta ja hauskaa luettavaa. Itsekin naureskelin monille kirjan kaheleille tilanteille, sillä vaikka kirjan juonessa on sellainen pieni vakavampi pohja siitä, kuka ansaitsee olla julkkis ja miksi, on se pääasiassa huumorin ja hauskojen tilanteiden täyteistä luettavaa. 

Kirja kulkee ihanan kevyesti ja rennosti eteen päin. Se on loistava välipalakirja, kun kaipaa jotakin kevyttä ja hyväntuulista. Runsaat dialogit, viestiketjut ja listat sun muut tekevät kirjasta ilmavan ja nopealukuisen. Toki kirjan juonessa on draamaa, joka kasvaa ja kasvaa, jotta lopussa voidaan selvittää tilanne, joka on tietysti kasvanut valtaviin mittakaavoihin kun asioita on pyöritelty ja liioteltu nuoren Annan päässä. 

Anna on höpsö päähenkilö, jonka ajatusten juoksua on hauska seurata, hän ei toki ole ainoa hauska hahmo kirjassa, sillä lähes kaikki hahmot ovat kirjoitettu hullunkurisesti.


It Girl -Pelin henki, (The It Girl -Team Awkward, 2015)
Bazar, 2017
Suom. Taina Helkamo
s.301

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti