tiistai 5. maaliskuuta 2024

Anu Patrakka: Huomenna sinä kuolet

 

Portugaliin muuttanut suomalainen Johanna surmataan kotinsa lähellä. Onnellisen oloisessa parisuhteessa eläneellä naisella ei tuntunut olevan vihamiehiä, eikä syytä tappoon ole löytyä. Rikosetsivä Rui Santos kuitenkin tutkii sitkeästi juttua 
"Saisiko kaavion tehtyä toisin päin, oli Rui Santos kerran pohtinut istuessaan yksin pimeässä illassa portviinilasi kädessään. Voisiko kaavion avulla suunnitella täydellisen murhan, murhan josta ei jäisi kiinni?"s.53
Huomenna sinä kuolet aloittaa Rui Santos -dekkarisarjan.
Portugali on harvinaisempi matkakohde kirjan sivuilla, niinpä tartuin tähän sarjan aloitukseen suurella mielenkiinnolla. Portugalilaisen maaseudun elämään päästäänkin ihan mukavasti kurkistamaan tutkimuksien ohella. 

Rui Santos on portviinistä ja polkupyöräilystä innostunut rikospoliisi. Minua ei aiheena kiinnosta kumpikaan, joten yhteisiä kiinnostuksenkohteita ei löydy. Toki Santosin menneisyyden haamut ja niiden paljastaminen teki hahmosta kiinnostavamman.

Tämä on melko hidastempoinen dekkari, ja vaikka sivujakin on alle kolmesataa, tuntui juoni jumittavan välillä kauan ilman mitään mielenkiintoisia tapahtumia. Kyllähän tässä sitten loppujen lopuksi ehti monenlaista tapahtua. Murhatutkinnan hitaasti etenevät Juonikuviot ja Santosin harrastukset eivät vain minua imaisseet mukaansa, mutta ehkäpä kokeilen sarjan toista osaa kuitenkin.


Huomenna sinä kuolet
Into, 2021
Kansi: Riikka Sohlman & Noora Laine
s.281

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut koko Rui Santos -sarjan. Tämä ensimmäinen oli hieman hidastempoinen, mutta pidin tästäkin paljolti Portugalin takia. Osat paranevat kirja kirjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että osat paranevat. Uskallan sitten hyvillä mielin tarttua seuraavaankin osaan. :)

      Poista