torstai 14. toukokuuta 2020

Anneli Kivelä: Uusia tuulia Katajamäellä


Kolmekymppinen Eija-Leena on lähtenyt Katajamäeltä muutama vuosi sitten sydän särkyneenä. Nyt hän palaa takaisin. Opettajan paikka kyläkoulussa odottaa, niin kuin pieni kaunis asunto sen yläkerrasakin. Sen sijaan hänen entisellä ihastuksellaan on edelleen vaimo. Asia kirpaisee edelleen hiukan, mutta pian Eija-Leenan ajatukset ovat jo aivan muualle.
Koulussa on lapsi, pieni poika, joka häiriköi. Eija-Leena yrittää pitää kuria yllä, mutta pojalla ei ole kaikki hyvin isänsä kanssa, ja ongelmat jatkuvat. Lisäksi Katajamäelle saapuu salaperäinen mies, Arttu.
"Eija-Leena veti pitkin siemauksin huumaavaa kesätuoksua sisäänsä. Voiko olla mitään ihanampaa, kuin pehmeän kesäsateen jälkeinen metsän ja niityn tuoksu! Oli suloisen lämmin, linnut visersivät kuin hurmiossa ja maantien kumpaakin puolta väritti kymmenien luonnonkukkien värikäs kirjo. Kesä oli parhaimmillaan."s.31
Uusia tuulia Katajamäellä on kolmas osa maalaisromanttisesta Katajamäki -sarjasta.
Kaipuu kesäkirjojen pariin on ollut tänä keväänä niin suuri, että oli jo ruvettava lukemaan. Niinpä palasin ensimmäistä kertaa tänä vuonna Katajamäelle, jossa draamaa ja suhdekiemuroita riitti jälleen koko kirjan verran.

Katajamäki -sarja on oivaa lukemista kesään. Dialogit, joista en ole tässä sarjassa erityisesti pitynyt, olivat vieläkin kehnoja, mutta tyyliin tottuu nopeasti ja sitten tarina suorastaan lentää eteenpäin. Tosin kaipaan edelleen sitä, että tarina kulkisi enemmän ihan vain kerronnallisesti, eikä niin paljon dialogien varassa, ja miljöö kuvaustakin saisi olla enemmän.

Kirjan juoni on jälleen helposti arvattava, mutta joukkoon mahtuu myös yllätyksiä. Asiat etenevät vauhdilla, eikä aivan kaikki juonenkäänteet ole uskottavia. Olisin kuitenkin ollut enemmän pettynyt jos asiat eivät olisi tapahtunut niin kuin ne tapahtuivat, vaan olisivat jotenkin realistisuudellaan pilanneet nämä hattaraiset hömppäkohtaukset.

Tämän kirjan maalaismaisemista ei olisi malttanut millään lähteä pois, joten oli laitettava seuraava osa heti tilaukseen. Kesällä saa sitten palata uudestaan Katajamäelle.

Lue myös: Kotiin Katajamäelle ja Onnenkauppaa Katajamäellä


Uusia tuulia Katajamäellä
Karisto, 2008
s.285

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti