perjantai 14. helmikuuta 2020

Lauren Conrad: L.A. Candy


Yhdeksäntoista vuotias Jane Roberts muuttaa parhaan ystävänsä kanssa Los Angelesiin. Jane aloittaa harjoittelun firmassa, joka suunnittelee valtavia juhlia julkkiksille, ja Scarlett opiskelee. Eräänä iltana klubilla heitä pyydetään uuteen reality ohjelmaan. L.A. Candy seuraa Los Angelesissa asuvien nuorien elämää. Tytöt suostuvat ja pian kamerat ovat heidän perässään joka paikassa, töissä, koulussa, klubeilla, jopa treffeillä. Monet asiat muuttuvat kuvausten alettua, sillä pian heitä ympäröi pyrkyrit, jotka haluavat osansa tv-tähteydestä.

"Madison pihisi kiukusta. Hänen katseensa kohdistui Janeen, joka hymyili ja näytti olevan tyytyväinen itseensä. Tuo pulska pieni mitättömyys oli juuri varastanut Madisonin hetken. Kuka hän luuli olevansa?" s.180

L.A. Candy on ensimmäinen osa L.A. Candy -sarjasta.
L.A. Candy on helppoa viihdettä, joka ei tarjoa suuria yllätyksiä. Juoni kuvaa Los Angelesissä asumista. Suosittuihin klubeihin on pitkät jonot, baarimikot eivät välttämättä kysy ikää, ja drinkkejä kuluukin hyvään tahtiin. Lisäksi kirjasta tietysti löytyy rakkautta ja suhde kiemuroita. Janen ja Scarlettin elämää seuraa mielellään, vaikka kirjan tapahtumat ovat ennalta-arvattavia. Jane ja Scarlett ovat mukavia hahmoja, ja on helppo olettaa, että he päätyvät jonkinlaisiin ongelmiin kun julkisuus alkaa.

Kirjan juoni etenee hitaasti, mutta kiihtyy loppua kohden. Loppuun jätetään isoja tapahtumia kesken, ja tarina jatkuu seuraavassa osassa.

Kirjaa lukiessa ärsytti puhekieliset dialogit, jotka eivät yleensä ole suosikkejani, ellei ne sitten ole erityisen hyvin tehtyjä ja kirjaan sopivia. Nämä eivät olleet sellaisia. Dialogi olikin melkoisen huonoa, mutta jotenkin siihen tottui kirjan edetessä, eikä se ärsyttänyt lopulta enää. Toinen ärsyttävä asia oli lukuisat sulkeissa kerrotut asiat. Tämä on toinen asia, joka minua kirjoissa häiritsee. En ole koskaan ymmärtänyt sulkujen käyttöä romaaneissa. Kirjan alussa sulkuja oli viljelty erittäin paljon, mutta nekin onneksi vähenivät loppua kohden. Eli kun kirjassa päästiin kunnolla vauhtiin oli lukeminenkin paljon mieluisampaa.


L.A. Candy, (L.A. Candy, 2009)
Readme.fi, 2011
Suom. Tiina Julin
Kansi: Marko Tapani
s.302

1 kommentti:

  1. Kiva kun olit löytänyt ystävänpäivään sopivan kirjan ja tikkarin ♥

    VastaaPoista