torstai 21. marraskuuta 2019

Satu Rämö ja Hanne Valtari: Unelmahommissa


Satu Rämö ja Hanne Valtari ovat kirjoittaneet kirjan kaikille niille, jotka haaveilevat siitä, että voisivat tehdä työkseen juuri sitä mistä pitää. Molemmilla kirjoittajista on paljon kokemusta unelmahommien tekemisestä, ja he ovatkin varmasti juuri oikeat ihmiset kirjoittamaan tälläisen kirjan.

Minä olen kova unelmoimaan ja haaveilen ties kuinka monesta upeasta ammatista, joten tämä kirja oli pakko päästä lukemaan. Tiesin jo etukäteen, että tämä herättää valtavasti ajatuksia ja niin se myös teki. Kirja on nimittäin täynnä tarinoita luovista ja upeista ammateista, joiden parissa työskentely antaa varmasti paljon. Se on myös loistava muistutus siitä, kuinka paljon työelämä on muuttunut vuosien varrella, ja kuinka ihmisillä on mahdollisuus tehdä työtä, jollaista ei ollut olemassakaan vielä hetki sitten. Kirja ei kuitenkaan anna liian ruusuista kuvaa. Siinä muistutetaan, että myös unelmahommissa, joutuu välillä tekemään myös niitä töitä jotka eivät kiinnosta. Unelmatyön saadakseen pitää myös tehdä valtavasti töitä.

Kirja antaa paljon ideoita, se kannustaa tarttumaan omiin haaveisiin ja toteuttamaan ne. Siinä mielessä kirja onkin oikein mainio. Mielestäni sen parasta antia oli mielenkiintoiset haastattelut ja ajateltavaa osuudet, jotka antavat vinkkejä suunnitteluun.

Aluksi Sadun ja Hannen tarina oli myös hyvin kiinnostava, mutta loppua kohden alkoi hiukan puuduttaa. Välillä tuntui, että joitakin aiheita pyöriteltiin liian kauan, ja jopa toisteltiin kirjan edetessä. Tilaa olisikin voinut antaa haastatteluille jopa enemmän. Jokaisesta luvusta kuitenkin löytyi jotakin kiinnostavaa. Kirjan loputtua pää pursuaakin monenlaisia ajatuksia. Uskon todella, että tästä kirjasta voi olla apua monelle sellaiselle, jolla on ideoita, mutta jotka vielä kaipaavat vähän kannustusta tarttua toimeen. Liikaa yhdeltä kirjalta ei kuitenkaan kannata odottaa, se ei tee työtä kenenkään puolesta, eikä voi nostaa ketään unelmahommien mestariksi.


Unelmahommissa -Tee itsellesi työ siitä mistä pidät
WSOY, 2017
s. 351

1 kommentti:

  1. Minäkin olen haaveillut sekä unelmahommista että tästä kirjasta. Mutta molempien suhteen olen ollut toistaiseksi huono tarttumaan toimeen... Innostava kirja tämä varmasti olisi, joten toivottavasti saan sen vihdoin luettua!

    VastaaPoista