tiistai 13. elokuuta 2019

Kirsi Pehkonen: Sydämenasioita Jylhäsalmella


Opettajaksi valmistunut Riina ei ole löytänyt vielä koulutustaan vastaavaa työtä, ja kun avomies lähtee kävelemään, ei mikään pidättele Riinaa kaupungissa. Hän saa Sirkka-tädin lossikahvilasta kesätöitä. Niimpä matka kohti Jylhäsalmen kauniita ja kesäisiä maisemia alkaa. Riina viihtyy Jylhäsalmelaisten kanssa ja pitää työstään. Hän nauttii kesänvietosta ja rauhallisista päivistä, kunnes Sirkka loukkaa itsensä ja Riinaa joutuu ottamaan lisää vastuuta kahvilanpidossa. Vaikka uusi vastuullisempi arki uuvuttaa, ehtii Riina silti tapaamaan kiinnostavia ihmisiä ja hiukan hämärämpiäkin tyyppejä...

Sydämenasioita Jylhäsalmella aloittaa maalaisromanttisen Jylhäsalmi -sarjan.
Vielä on aikaa lukea ihania kesäkirjoja. Toki näitä kesäisiä kirjoja voi lukea keskellä talveakin ja varmasti tunnelmaankin pääsisi silti hyvin, sillä Pehkonen osaa luoda uskottavat puitteet tarinalleen. Minä nyt kuitenkin luin tämän kesäkirjana, ja ah kuinka ihana kesäkirja tämä olikaan.

Tunnelma on juuri oikea. Tarina on ennalta-arvattava, mutta niin ihanan kepeä, kesäinen ja tunnelmallinen. Hahmot ovat hauskoja ja dialogit savonmurteella kirjoitettuna aitoja. Pidän maalaismaisemiin sijoittuvista, tunnelmallisista kirjoista paljon, ja sitä tämä sarjan aloittaja tarjosi. Ajattelin jättää sarjan seuraavan osan ensikesän kesäkirjaksi, mutta en nyt sitten tiedä maltanko, sillä koukutuin pahasti.

Kirjasta löytyy kauniita kesämaisemia, joihin toki kuuluu myös ne kaatosateet, pienessä mökissä asustelua, järvessä uimista, rakkautta, ystävyyttä ja pullan tuoksua. Kirjassa ei ollut tylsiä kohtia ja tarina eteni vauhdilla. Kirja ei pituudellaan päätä huimaa, joten vauhtia on pakko olla.


Sydämenasioita Jylhäsalmella
Karisto, 2017
Kannen suunnittelu: Saana Nyqist
s. 190

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti