lauantai 13. heinäkuuta 2019

Kiera Cass: Eliitti


America Singer on ihmeekseen edelleen mukana kisailemassa tulevan prinsessan tittelistä ja paikasta komean prinssi Maxonin vierellä, tämän rakkaana vaimona. Kisaan valituista 35 nuoresta naisesta on jäljellä enää kuusi ja kisa on tiukentunut. America ei nää asiaa aivan samoin kuin muut tytöt. Hän vaatii liikaa aikaa prinssiltä, jolla ei enää ole sitä antaa. Americalla on vaikeuksia saada ajatuksensa kasaan. Hänellä on toki tunteita Maxonia kohtaan, mutta voiko hän siltikään unohtaa ensirakkauttaan, joka on siinä aivan vierellä. Aspen on kuitenkin niin turvallinen. Sitä paitsi Maxonin vaimona hän joutuisi kantamaan vastuun myös kruunusta.

Eliitti on Valinta -sarjan toinen osa.
Eliitti koukutti minut yhtä hyvin, kuin ensimmäinenkin osa, vaikka tämä ei ehkä ollut aivan yhtä hyvä. Melkein kuitenkin. Olisin kaivannut hitusen vähemmän suhdedraamaa ja enemmän kuvausta tuosta kiinnostavasta maailmasta, jossa eletään.

America ei nimittäin todellakaan osaa päättää mihin suuntaan rakkauttaan kohdistaisi ja välillä ärsyynnyn hänen säätämisestään sekä Maxonin, että Aspenin kanssa. Olisi sitten ennemmin säätämättä siihen asti, että on päättänyt. Hänen hahmostaan tulee hiukan luotaantyöntävä, kun hän on niin epäreilu ja itsekäs. Lisäksi kun lukija on itse päättänyt jo kumpaan suuntaan toivoisi American lähtevän, on toisen kanssa säätämistä vielä ärsyttävämpi lukea. Noh onneksi nyt vaikuttaa jo siltä, että Americakin on oikeilla jäljillä ja tajusi mitä on menettämässä.

Vaikka kirjan luettua tuntuikin siltä, että suhdedraamaa olisi saanut olla vähemmän, oli kaikki kirjan kohtaukset luettava heti, sillä niin mielenkiintoista kaikki oli. Kirja tarjoaa toki paljon muutakin suhdedraaman lisäksi. Paljastellaan esimerkiksi pikkuhiljaa salaisuuksia Illéan synnystä ja menneisyydestä. Odotankin innolla mitä kaikkea vielä tulee paljastumaan ja onnistuuko America lopulta parantamaan maan oloja, apunaan ehkä tukijansa, joita hän pikkuhiljaa kerää itselleen.

Hankin jo tämän koko Valinta -sarjan kirjahyllyynni, sillä pidän tämän alusta valtavasti. Tämä mukavan helppoa ja jännittävää viihdettä, joka tarjoaa tarpeeksi jännitettä, jotta mielenkiinto pysyy yllä myös seuraavaa osaa varten. Tämä muuten kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä, sillä juttu jatkuu juuri siitä mihin viimeisimmässä kirjassa jäätiin.

Kesän 2019 kirjankansibingoon sijoitan kirjan kohtaan kaunis vaate.

Lue myös sarjan ensimmäinen osa: Valinta


Eliitti, (The Elite, 2013)
Pen & Paper, 2016
Suom. Laura Haavisto
s. 320

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti