torstai 27. joulukuuta 2018

Tuuli Vuorma: Roistoakatemia osa 4 -Tuomitun ruusu


Kaksi vuotta sitten Roistoakatemiaan eksynyt Roi Hopponen on julistettu lainsuojattomaksi ja hän joutuu pakenemaan pysyäkseen hengissä. Roi saa mukaansa kolme parasta ystäväänsä ja enonsa, joka on myös lainsuojaton. Ystävykset päättävät käyttää piilotteluaikansa hyödyksi ja lähtevät etsimään valtavaa Tuomitun ruusun aarretta, jonka aarrekartta on päätynyt heidän käsiinsä.
Ystävysten matka on vaarallinen ja koettelee heidän luottamustaan, taitojaan ja kärsivällisyyttään. Edessä on esteitä ja huimia seikkailuja.

Tuomitun ruusu on Roistoakatemia -sarjan neljäs ja viimeinen osa.
Tätä päivää olen odottanut kuukausia, mutta nyt viimein sain lukea uusimman Roistoakatemia -kirjan. Harmi vain, että tämän jälkeen ei enää tule uusia. En olisi uskonut löytäväni näin koukuttavaa nuorten kirjasarjaa, mutta näin kävi. Roistoakatemian seurassa viihtyy niin hyvin, että luen tämän koko sarjan joskus vielä uudestaan. Toivottavasti myös monet muut löytävät sarjan, sillä tämä on ihan helmi, koko sarja. Ja vink vink, sopii myös pojille.

Tuomitun ruusu on pullollaan seikkailua ja huimia tapahtumia. Tylsää ei tule hetkeksikään, vaan kirjailija johdattaa lukijan tapahtumasta toiseen nopeasti ja luontevasti. Kirjaa ei malta lopettaa, sillä kokoajan on jokin tilanne menossa, joka on luettava loppuun. Luulin kolmannen osan olevan täynnä seikkailua, mutta tässä viimeisessä osassa sitä oli vielä enemmän.

Tuomitun ruusu päättää sarjan tavalla, joka antaa lukijalle mahdollisuuden kuvitella mitä kaikkea huimaa tutuiksi tulleille kaveruksille vielä voikaan tapahtua. Tarpeeksi kuitenkin kerrotaan, eli mikään ei jää häiritsemään. Roistoakatemia on huolellisesti suunniteltu ja kotoisa sarja, jonka jokainen sivu on sujuvasti kirjoitettu. Hahmot kasvavat ja kehittyvät sarjan edetessä ja heistä tulee loistavia tuttuja lukijalle, joka saa vuoroin naureskella ja vuoroin itkeä heidän seikkailujensa edetessä.

Minä jään odottamaan Tuuli Vuorman mahdollisia tulevia kirjoja, joita toivottavasti tulee tulevaisuudessa lisää.


Lue myös: Caapparin käätyHotelli Tiilenpää, ja Angedelin prinsessa.


Tuomitun ruusu
KVALITI, 2018
Kansikuva: Michael Kingdom
s. 660

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti