keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Tuomas Kyrö: Miniä


Liisa on aloittamassa rauhallisen vapaaviikonlopun viettoa, kun hän saa kuulla, että appiukko on matkalla hänen luokseen. Liisalla on edessä kokonainen viikonloppu yhdessä miehen kanssa, jonka mielipiteet eroavat suuresti hänen omistaan. Appiukon vahvat mielipiteet tuntuvat korostuvan, kun Liisa joutuu yllättäen töihin ja toki appiukon on tultava mukaan. Eihän miestä voi kipeänä kotiin jättää yksin.

Miniä on ensimmäinen kirjan ja ruusun päivän -kirja. Viimein löysin tämän kirppikseltä ja pääsin tämänkin lukemaan.
Pidin tästä Miniästä enemmän, kuin aiemmin lukemastani pidemmästä mielensäpahoittaja -romaanista. Jotenkin tämä lyhyt, nopea ja yksinkertainen tarina sopi enemmän minun makuuni tämän appiukon toilailuista lukiessani. Tämä pituus sopikin oikein hyvin tarinalle. Kaikki oleellinen tuli selvitettyä, eikä tarinasta jäänyt puuttumaan mitään. Kaikkien hahmojen luonteetkin tulivat esille, vaikka heidät ehdittiin esitellä aika lyhyesti. Olikin mukava löytää hahmojen tylyiltäkin vaikuttavien luonteiden alta syvällisempiä piirteitä. Hienosti saatu näin lyhyeen kirjaan tälläisetkin asiat esille. Henkilöitä oli sopivan vähän.

Miniä ei todellakaan ollut huonoin kirjan ja ruusun päivän kirjoista. Tämän voisin sijoittaa jopa niiden parhaimmistoon, vaikka mielensäpahoittaja ei koskaan olekkaan ollut suuri suosikkini kirjallisuuden hahmoista. Tässä oli kuitenkin paljon hauskoja kohtia, eikä juonta oltu pitkitetty.


Miniä
Kirjakauppaliitto, 2012
Ulkoasun suunnittelu: Eevaliina Rusanen
s. 122

4 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit blogissani kommentoimassa. - Olen lukenut tuon Miniän muutama vuosi sitten aurinkolomalukemisena, ja hyvin toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopiikin varmasti lomalukemiseksi. On mukavan kevyttä ja nopeaa. :)

   Poista
 2. Minä olen tykännyt Mielensäpahoittajista, ja tämän Miniän luin juuri tänä syksynä. Se oli minustakin hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielensäpahoittaja taitaa olla monelle mieluinen hahmo. Minustakin Mielensäpahoittajalla on hauskoja juttuja, mutta jotenkin jää itselleni kaukaiseksi hahmoksi. Tämä krija oli kuitenkin hyvä. :)

   Poista