perjantai 21. huhtikuuta 2017

Roope Lipasti: Elovena-tyttö


Taloyhtiöön muuttaa ulkomaalainen Jussuf. Talon asukkaat ottavat uuden asukkaan vastaan kukin tyylillään. Pekka ja Pirjo haluavat Jussufin tuntevan itsensä tervetulleeksi. Pekka päättää auttaa Jussufia sopeutumaan uuteen kotimaahansa ja he päätyvätkin tämän seurauksena yhdessä seikkailuun, joka ei varmasti unohdu helposti. He lähtevät yhdessä etsimään Jussufin kaipaamaa Elovena-tyttöä.

Elovena-tyttö on kirjan ja ruusun päivän kirja, joka jaetaan ilmaiseksi kirjakaupoissa kampanja-aikana, kun ostaa vähintään 15 eurolla kirjoja.

Elovena-tyttö on yhdistelmä vauhdikasta toimintatarinaa, hauskoja "tietoiskuja" Suomesta ja suomalaisista, sekä tyyliin sopivia kuvia, jotka ovat Karoliina Korhosen tekemiä.
Eihän tästä voinut olla tykkäämättä. Lipasti kiteyttää suomalaisuuden hauskasti ja kirjoittaa tarinaa mukavan kotoisasti. Parempaa kirjan ja ruusun päivän kirjaa ei voisi 100-vuotiaalle Suomelle toivoa.

Elovena-tyttö on positiivinen kirja, jossa murheita ja ongelmia riittää, mutta no problem, sanoo Jussuf ja taas mennään kohti uusia seikkailuja. Kirjaa oli hauska lukea, vaikka kirjan suomalaisuudesta kertovat asiat, kuten jonotus ovatkin olleet esillä vähän siellä sun täällä ja nämä kliseet ovatkin varmasti suurimmalle osalle hyvinkin tuttuja. Minua nämä jutut jaksaa huvittaa edelleen, mutta on silti hyvä, että Elovena-tyttö -Suomalaisuuden käsikirja ulkomaalaisille, on kuitenkin paljon muutakin. Vauhdikas tarina nimittäin jäi tästä päällimäiseksi mieleen. Lyhyestä pituudestaan huolimatta, kirjaan on saatu varsin tapahtumarikas juoni.


Elovena-tyttö, 2017
Atena kustannus Oy
Kirjakauppaliitto
Kuvittanut: Karoliina Korhonen
Kannen suunnittelu: Noora Iloranta
s. 150

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hauskalta! Itsekin suuntaan kohta kirjakaupoille, joten pian pääsen itsekin lukemaan. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minusta tämä oli hauska ja hyvä.

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Huomiseksi on kirjakauppakäynti suunnitteilla. ��

  VastaaPoista
 3. Minä menin tänään kirjakauppaan - ja sieltä olikin jo eilen loppuneet nämä kirjat! Koskaan ennen ei ole käynyt niin. No, sain lohdutukseksi yhden vanhan kirjan ja ruusun päivän kirjan - ja kuulemma saan myöhemmin myös tämän, ainakin kauppias oli kovasti siinä uskossa, että he saavat niitä vielä lisää jostain... Toivotaan parasta, minua kyllä kiinnostaisi kovasti! Lipasti on niin hyvä kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas huono tuuri. :/ Toivotaan, että saat tämänkin.

   Poista