lauantai 29. huhtikuuta 2017

Arna Tuuli: Ystäväpiiri


Auli on tyytymätön elämäänsä ja saa siihen uutta mietittävää tavattuaan uuden ystävän. Ystävän kautta Auli päätyy pohtimaan lähiseudulla julmasti murhattujen naisten kohtaloa ja sotkeutuu asiaan itsekkin. Murhattujen naisten nimet tuntuvat pomppaavan silmille joka suunnalta, eikä läheiset ihmiset vaikuta enää viattomilta. Auli ei ole enää tyytyväinen parisuhteeseensa, mutta ikävien tapahtumien seurauksena hän saa hoitaakseen pienen pojan, joka tuo myös mukavaa eloisuutta elämään.

Ystäväpiiri sijoittuu 90 -luvulle ja kirjan takakannessa sitä suositellaan rikos- ja ihmissuhdetarinoiden ystäville. Itse voisin sulkea kuitenkin pois rikostarinoiden ystävät, sillä enemmän tämä oli ihmisuhteisiin ja ihmisten arkeen ja työhön keskittyvä romaani. Murhat roikkuivat mukana jotenkuten ja ne unohdettiin välillä pitkiksi ajoiksi, kun alettiin kuvailemaan Aulin ja muiden hahmojen elämää.

Kirja oli nopealukuinen ja viihdyttävä, kun unohdetaan murhat, jotka eivät niinkään tässä kokonaisuudessa toimineet. Murhaajankin arvasin aika alkuvaiheessa, vaikka Aulin avulla yritettiinkin kehitellä monenlaista hämminkiä lukijan pään menoksi. Auli ja Veijo olivat hahmoista mielenkiintoisimmat, sillä Veijo oli monipuolinen vähän kummallinen mies ja Aulilla mielikuvitus juoksi ja lujaa. Heidän kahden kuvailu olikin parasta antia kirjassa. Tosin Aulin epäluuloisuus oli välillä häiritsevän suuressa roolissa.


Ystäväpiiri, 2012
Kvaliti
Kansi: Hanna Salmi
s. 274

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti