sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Eppu Nuotio: Peiton paikka

Annukka Lehmus syntyy ainokaiseksi paperitehtaan apulaisjohtajan Aimo Lehmuksen ja masentuneen äidin Marjatta lehmuksen perheeseen Varkauteen. Annukan perheessä omat asiat yritetään pitää kodin seinien sisäpuolella, vaikka ulkona puhutaan ja juorutaan vaikka mitä Marjatan terveydentilasta ja Aimon pakollisista työmatkoista Helsinkiin.
Paperitehtaalla eletään kiireistä aikaa ja laajennuksia suunnitellaan kovaa tahtia. Aimo joutuu olemaan töissä paljon, mutta kun Marjatta katoaa jäljettömiin, on Aimon ryhdyttävä myös kuljettamaan Annukkaa tehtaalle.

Peiton paikka on ensimmäinen osa Annukka Lehmuksesta kertovasta trilogiasta. Kirja kuvailee Annukan lapsuutta Varkaudessa, jossa paperitehdas on kaikkien mielessä ja Kekkosen vierailua odotetaan innolla.
Annukka on vasta lapsi, mutta ymmärtää aika paljon siitä mitä kotona oikeasti tapahtuu, vaikka kaikkea yritetäänkin kaunistella, varsinkin naapureille ja muille tutuille. Tälläinen kuva itselleni ainakin jäi, kun luki tarinoita Annukan leikeistä ja mietteistä.

Peiton paikka oli nopealukuinen, mutta aika erilainen mitä ajattelin. En kirjasta etukäteen tiennyt mitään ja ajattelin sen olevan aiheeltaan kevyempää, mutta aiheet olivatkin raskaita ja surullisia. Odotankin mielenkiinnolla tuleeko Annukan elämä olemaan yhtään helpompaa jatko-osissa, vai jatkuuko kirjojen juoni yhtä surullisena.

Muut trilogian osat odottavat lukemista, tässä samassa niteessä, joten luen ne varmaan piakkoin. Eppu Nuotion kirjat ovat minulle entuudestaan tuttuja dekkari -sarjasta, jonka luin jo muutamia vuosia sitten. Pidin dekkari -sarjasta paljon, joten nyt kun tämä trilogian yhteisnide tuli vastaan, kiinnostuin sarjasta heti.


Peiton paikka
Otava, 2003
s. 272
Kannen suunnittelu: Emmi Kyytsönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti