torstai 22. lokakuuta 2015

Laura Paloheimo: Mama mojo


Julia ja Timppa ovat saaneet vauvan. Vauva-arjen aloittaminen rallikisojen asuntovaunuparkissa ei kuitenkaan ole ehkä se helpoin tapa totutella uuteen tilanteeseen. Timppa on kuitenkin saanut niin mahtavan työtarjouksen rallikisojen mekaanikkona, ettei työstä voi kieltäytyä. Kun kotiinlähdön aika sitten viimein koittaa, saa Timppa vielä toisenkin tarjouksen, joka pistää perheen suunnitelmat ja aikataulut sekaisin.
Julian on pidettävä seuraavan kuukauden ajan yksin talo pystyssä, pyöritettävä yritystään, ja hoidettava pikku Hoppulia. Kaiken lisäksi Klaukkalaan on tulossa rallikisa joka tuntuu pistävän kaikkien päät pyörälle.

Kun aloitin Mama mojon lukemisen en tiennyt sen olevan jatko-oso aijemmin lukemalleni Klaukkalalle. Se selvisi vasta hiukan kirjaa luettuani, kun kirjaan ilmestyi tuttuja hahmoja. Tosin tämän kirjan lukeminen ei olisi haitannut, vaikka ei tuota Klaukkalaa olisi lukenutkaan, oli tämä niin oma tarinansa kuitenkin.

Onneksi ostin tämän Mama mojon jo ennen Klaukkalan lukemista, sillä vaikka Klaukkalasta en pitänyt yhtään, oli tämä kirja minusta todella hyvä. Muuten en olisi tätä todennäköisesti ostanut ja eläisin edelleen siinä uskossa, että tämäkin olisi huono.

Mama mojossa oli hauskoja kohtauksia ja parisuhdeongelmia, niin kuin Chick litissä yleensäkin, mutta sen lisäksi tässä pohdittiin äitiyttä ja ystävyyttä. Itse oletin kirjalle onnellista loppua, mutta kyllä minä sitä jossain kohdissa vähän epäilin. Paloheimo kirjoitti juonen josta ei oikein voinut päätellä mitä loppujenlopuksi tapahtuu, vaikka parasta olettaisikin.

En ole päättänyt vielä luenko joskus Paloheimon OMG kirjan, sillä lukemani arvostelut eivät ole minua ihan vakuuttaneet, ja pelkään sen olevan taas pettymys tämän kirjan jälkeen. On kuitenkin kiva huomata, että Suomestakin löytyy hyvää Chick litiä.

Lue myös: Klaukkala

Mama mojo
Otava, 2014
s. 329

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti