maanantai 17. helmikuuta 2014

Haastevastauksia

Sain haasteen Jos vaikka lukisi... bogin Anulta. Kiitos paljon. :) 

Mikä kirja palaa mieleesi säännöllisin väliajoin?
Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo. Kirja teki minuun niin hyvän vaikutuksen, ettei se unohdu. :)

Minkä kirjan toivoisit mahdollisimman monen lukevan?
Ehkä jotain suomalaista. Suosittelen tällä kertaa yhtä suosikki kirjailijaani Timo Sandbergia, jolla on mielestäni todella loistava dekkari sarja. Ensimmäisen osan nimi on Kihokki.

Kenen kirjahahmon kanssa haluaisit olla parhaita kavereita tai kenen haluaisit olla poikaystäväsi/miehesi?

Voisin olla parhaita kavereita Himoshoppaaja kirjojen päähenkilön Beckyn kämppiksen Suzen kanssa, hänen kanssaan ei varmaan olisi tylsää.
 
Mikä on vakavin kirja, jonka olet lukenut?

Vakavin kirja voisi olla Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Siinä kirjassa ei hirveästi ilonhetkiä ollut ja päähenkilön ajatukset olivat vakavia.
 
Mikä kirja kuvaa sinua parhaiten lukijana?

Outi Pakkasen dekkarit kuvaavat todella hyvin tyyliäni, mutta toisaalta taas pidän myös kirjoista joissa nautiskellaan teetä suurissa kartanoissa tai esimerkiksi nälkäpeli -trilogiasta, joten tätä on kyllä todella vaikea päättää, kun pidän monen tyylisistä kirjoista.
 
Mikä on noloin kirja, jonka olet lukenut?

Ensimmäisenä tulee mieleen Ros Asquithin Skitsot veke kirja, jonka pikkuveljeni toi minulle kirjaston poistomyynnistä. Kirja oli eräänlainen sanakirja. Luin pätkän kirjasta pikkuveljelleni, joka vain hihitti hölmösti selitettyjä sanoja, joita olivat esimerkiksi penis ja finni.
 
Oletko lukenut kirjan, jota vanhempasi tai isovanhempasi ovat suositelleet? Minkä ja mitä pidit?

Kyselen vanhemmiltani todella usein kirja ideoita ja lainaan suurimman osan kirjoista joita luen heidän mahtavasta kirjavalikoimastaan. Yleensä pidän heidän suosittelemistaan kirjoista.
 
Ketkä ovat 3 lempikirjailijaasi ja miksi? 

1.Carlos Ruiz Zafón, Zafonin kirjat Tuulen varjo, Enkelipeli ja Taivasten vanki on on täynnä salaperäisiä mysteerejä, sumuisia kujia ja karmivia hahmoja. Surulliset, mutta salaperäiset tarinat ovat kirjoitettu todella upeasti.
2.Outi Pakkanen, Pakkasen kirjoissa pääsen aina tunnelmaan mukaan. Kirjoitustapa on todella uskottava ja hahmoihin tutustutaan hyvin. Rikos ei ole kirjassa pääasia, vaan kaikki muu ympärillä tapahtuva.
3.Anna-Leena Härkönen, Vaikka aiheet vaihtelevat kirjoissa, saa Härkönen kaiken kuulostamaan hyvältä. Härkösen kirjat ovat kevyitä ja nopeasti luettavia, mutta silti täynnä tunteita ja vaikeitakin asioita.
 
Varhaisin kirjamuistosi?

Ensimmäisiä jotka muistan hyvin on Eric Hillin Puppe kirjat, joita minulle luettiin pienenä ja joissa oli kivoja luukkuja joiden alle sai kurkkia. :D
 
Minkä kirjan olet aina halunnut lukea, mutta et ole lukenut vielä?

En varmaan ihan aina, mutta kauan kuitenkin olen halunnut lukea Astrid Lindgrenin Ronja ryövärintyttären. Tein juuri TBR 100 listani ja tämä satu löytyy sieltä, joten eiköhän se pian tule luettua.

Haaste ei tällä kertaa lähde eteenpäin, kun olen sen jo niin monessa blogissa nähnyt, mutta jos joku on välistä jäänyt voi tietysti vastailla. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti