keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja vierailla mailla


Becky Bloomwood on hetki sitten saanut kaikki velkansa hoidettua ja keskittyy nyt uraansa talousneuvojana. Mutta vaikka hän on luvannut ostaa vain välttämättömiä asioita ja hänen ystävänsä vielä vahtii ostamista, ei Becky saa rahojaan riittämään. Pian hän huomaa olevansa taas suurissa veloissa ja kaappien pursuavan välttämättömia vaatteita, joita hän on saanut salaa kuljetettua ystävänsä valvovan silmän alla.
Becky lähtee miesystävänsä Luken kanssa New Yorkiin valloittamaan uusia alueita ja saamaan loistavia työtarjouksia. Siellähän hän saa shoppaillakin niin paljon, kuin haluaa, sillä eihän ulkomaan rahaa lasketa. Eihän? Pian Becky kuitenkin kohtaa vastoinkäymisen, jonka selvittäminen tuntuu mahdottomalta.

Himoshoppaaja vierailla mailla on jatkoa kirjalle Himoshoppaajan salaiset unelmat. Siitä on jo jonkunaikaa kun tuon ensimmäisen osan luin, mikä oli tässä tapauksessa onni. Himoshoppaaja vierailla mailla oli mielestäni niin saman kaavan mukaan menevä, kuin edeltäjänsä, että tälläinen pitempikään lukuväli ei tosiaan haitannut. Tämä on sellainen mukava "ei tarvitse miettiä mitään" kirja. Loppuratkaisua en näissä kirjoissa myöskään jännitä, koska melko varmasti kaikki käy kuitenkin hyvin. Pidän enemmän Kinsellan kirjoittamista yksittäisistä kirjoista, joissa mielestäni on huomattavasti mielenkiintoisemmat juonet, kuin himoshoppaajissa. Lähes kaikki hahmot olivat aikaisemmaasta osasta tuttuja. Becky on ihan hauska henkilö, mutta pikkuisen alkoi ärsyttää hänen valkoiset valheet, jotka joo ovat kivoja jonkun aikaan, mutta kun niitä alkaa olemaan suunnilleen joka lauseessa, jonka hän sanoo, alkaa se menemään vähän yli. Lempihahmoni on Beckyn paras ystävä ja kämppis Suze, joka tuo kirjaan sen ihanan kaveruus fiiliksen, joka on aivan loistava. Hän se aina jaksaa keittää teetä, niin että ystävykset voivat puida ongelmansa läpi.
Pidän taas jonkinlaisen välin ennen kuin alan seuraavaa osaa lukemaan, mutta aijon loputkin osat lukea. Kinsella kirjoittaa kuitenkin senverran koukuttavasti. ;)


Himoshoppaaja vierailla mailla (Shopaholic Abroad, 2001)
WSOY, 2002
Suom. Leena Tamminen
s.334
Päällyksen kuva: Lucy Truman

1 kommentti:

  1. Himoshoppaajat ovat kyllä verrattomia, tykkään kovasti. :) Minustakin Suze on huippu, ja lisäksi Suzella on noita mitä erikoisempia ystäviä. :)

    VastaaPoista