tiistai 11. kesäkuuta 2024

Marie Bengts: Murha muotinäytöksessä

 

Ompelijatar Hannah Lönn palaa Tukholmaan, ja saa töitä kuuluisalta muotisuunnittelijalta. Tosin työ on kaikkea muuta kuin hohdokasta suunnittelua. Hän joutuu ompelemaan päivästä toiseen samanlaisia viittoja muotinäytökseen. Rutiininomaisen työn keskeyttää murha, jonka tutkintaa Hannah päätyy auttamaan. 
"Viittoihin liittyvä salamyhkäisyys sai lisäksi suorastaan naurettavat mittasuhteet. Sen sijaan, että olisi saanut työskennellä tavaratalon isossa ateljeessa, Hannah joutui ompelemaan pienessä kaksiossaan."s.12
Murha muotinäytöksessä on toinen osa 50-luvulle sijoittuvasta Hannah Lönn -dekkarisarjasta.
Ensimmäisen osan kaunis maalaismiljöö on nyt jäänyt taakse, kun Hannah on palannut kesälomaltaan Tukholman syksyyn. Kiinnostavan miljöön tarjoaa kuitenkin myös Tukholma ja muotimaailma, johon kirjan juoni hyvin vahvasti sijoittuu.

Hannahin työstä ompelijattarena, sekä hänen unelmastaan tulla vakavasti otettavaksi suunnittelijaksi puhutaan paljon. Tämän kirjan juoni pyörii muutenkin paljon muotipiireissä, sillä nimensä mukaan murhakin tapahtuu muotinäytöksessä. 

Juoni etenee verkkaisesti, eikä hurjaa toimintaa juurikaan ole. Muutenkin kirja on sellainen leppoisa dekkari, jossa murhilla ja kauheuksilla ei mässäillä. Minulle tämän sarjan kirjat ovat vähän siinä ja siinä, että tuntuvatko ne jo liian pitkitetyiltä tapahtumien vähäisyyteen nähden, mutta jotenkin tämä toinen osa tuntui etenevän sujuvammin kuin ensimmäinen. Tietysti osa syy tähän oli 50-luvun muotimaailma, joka kiinnosti. 

Aion lukea myös sarjan kolmannen osan, sillä hyvin verkkaisesta tyylistään huolimatta näiden tarinoiden kautta on mukava matkata 50-luvulle.


Murha muotinäytöksessä, (Döden klär i domino, 2019)
Bazar, 2020
Suom. Katariina Kallio
s.413

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti