sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Eva Frantz: Sininen huvila


Juhlista kotiin palaava nuoripari löytää maantiellä harhailevan pikkupojan. Poika on aivan liian nuori liikkumaan yksikseen, ja etenkin myöhäinen ajankohta ihmetyttää. Poika vie nuorenparin kotiinsa, sillä pojan äiti vaan nukkuu lattialla. Pojan äiti on onneksi hengissä, mutta tajuton. Hänet tunnistetaan suosituksi bloggariksi Becca Stenlundiksi.
Poliisi Anna Glad alkaa selvittää tapausta, ja pian huomataan, Beccan saaneen blogiinsa ilkeitä kommentteja, jopa tappouhkauksia. Beccan elämästä on saanut blogin kautta huomattavasti ruusuisemman kuvan, mitä se todellisuudessa on. 
"Päivä oli ollut tukahduttavan kuuma, ja nyt taivas tummeni. Ukkonen puhkeaisi minä hetkenä tahansa. Sininen huvila näytti enemmän tuhkanharmaalta kuin siniseltä auringon kadottua pahaenteisen pilviverhon taakse."s.204
Sininen huvila on ensimmäinen osa Anna Gladista kertovasta dekkarisarjasta.
usein minulle käy niin ettei dekkarisarjan ensimmäinen osa vielä vakuuta, mutta toinen osa vie mukanaan. Tällä kertaa olin koukussa jo ensimmäisessä osassa. Sininen huvila on nimittäin aivan mahtava dekkari, jonka haluaa ahmaista heti lähes yhdeldä istumalta. Tässä kirjassa on kaikki kohdallaan. Sujuva teksti, mielenkiintoinen aihe, kiinnostavat ja uskottavat hahmot, sekä yllätyksellisyys. 

Blogimaailmaan sijoittuva aihe kiinnostaa tällaista bloggaavaa lukijaa. Kiinnostava tarina sen pohjalta onkin saatu tehtyä. Nettimaailman ongelmat tulevat hyvin esiin. Nimimerkin takana kuvitellaan, että voi toiselle sanoa mitä vain kauheuksia. Inhottava ajatus, mutta ikävä kyllä totta. Lisäksi puhutaan jonkin verran lifestyle blogien ja instagramin todellisuuspohjasta. Kun yhtä kivaa kuvaa voidaan valmistella tunteja, ei taida kyse enää olla siitä arkisesta todellisuudesta. Aihe vei täysin mukanaan, ja sopi hyvin kirjan rikosjuttuun, joka pysyi yllätyksenä loppuun asti.

Anna Gladin ja muiden hahmojen tarinat etenivät kivasti, ja toivat paljon kiinnostavia kohtauksia juoneen. Tarina etenee monen henkilön näkökulmasta kerrottuna. Pätkät ovat lyhyitä ja kuljettavat tarinaa vauhdikkaasti. Sekavaa oloa usein vaihtuvat kertojat eivät tuo, vaan juuri sopivaa monipuolisuutta. 


Sininen huvila, (Blå villan, 2017)
S&S, 2017
Suom.Ulla Lempinen
s.328

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin tästä dekkarista. Pitäisi ottaa kakkososa luettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ostin jo tuon toisen osan, ajattelin lukea sen joulukuussa, kun tarina ilmeisesti ainakin osittain kertoo Lucian päivästä. :)

      Poista