perjantai 23. maaliskuuta 2018

Nancy Holder: Crimson Peak


Nuori Edith Cushing haluaa olla moderni itsenäinen nainen, mutta kun hän kohtaa salaperäisen ja upean miehen, ajattelee hän ensimmäistä kertaa voivansa avioitua. Edith muuttaa miehen luo tämän rapistuneeseen ja syrjäiseen kartanoon. Kaikki ei kuitenkaan tunnu olevan kunnossa, eikä Edith pian tiedä mikä on totta ja mikä ei, sillä talossa tuntuu piilevän lukuisia salaisuuksia.

Crimson Peak perustuu Guillermo del Toron ja Matthew Robbinsin elokuvakäsikirjoitukseen.
Crimson Peakia en ole nähnyt elokuvana, eikä kirjakaan loppujen lopuksi tehnyt suurta vaikutusta. Parasta kirjassa oli 1900-luvun alun tunnelma ja ajatus syrjäisestä Allardale Hall kartanosta Englannin maaseudulla.
Kirjan tunnelma ei kuitenkaan päässyt kovin usein esiin. Kummitukset vain olivat ja menivät, mutta pelottava tunnelma ei päässyt läheskään aina valloilleen. Edithin tuntemuksia tai ajatuksia ei huomioitu mielestäni tarpeeksi näissä kohdissa. Itse tarinakaan ei päässyt yllättämään.

Crimson Peak ei ollut loistava minun mielestäni, mutta siitäkin löytyi omat hyvät puolensa, eikä lukeminen takunnut missään vaiheessa. Tönkköä teksti ei siis ollut. Luin kirjan vauhdilla, eikä mieleenikään tullut jättää sitä kesken. Pidin Edithin kirjoitushaaveista ja kirjan alun kuva Allardale Hallista oli upea. Voi kun se olisi kuvailtu yhtä upeasti myös sanallisesti.

En ole kauhun suurkuluttaja, joten on vaikea arvioida tämän kirjan tasoa kauhukirjojen joukossa, saati suositella sitä kauhusta pitäville. Sen kuitenkin tiedän, että olen lukenut huomattavasti huonompaa kauhua, mutta myös parempaa.


Crimson Peak, (Crimson Peak:The Official Movie Novelization, 2015)
Like, 2015
Suom. Sami Heino
s. 351

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti