keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Salla Simukka: Punainen kuin veri


Lumikki Andersson opiskelee ilmaisutaidon lukiossa Tampereella. Hän viihtyy omissa oloissaan ja on vakaasti päättänyt keskittyä vain omaan elämäänsä ja olla sotkeutumatta toisten asioihin. Pian hän kuitenkin törmää koulun pimiössä näkyyn, joka sotkee hänet väkisin mukaan vauhdikkaaseen ja erittäin vaaralliseen sotkuun. Pimiössä kuivuu viidensadan euron seteleitä. Vesi on värjäytynyt verestä. Joku on selvästi pessyt rahat. Kenelle rahat kuuluvat ja kenen vereen ne ovat sotkeutuneet?
Kun Lumikki saa selville rahojen pesijät, hän päätyy auttamaan heitä selvittämään rahojen salaisuuden.

Punainen kuin veri on ensimmäinen osa Lumikki -trilogiasta.
Kirjassa mentiin vauhdilla eteenpäin, eikä pysähdytty pitkiksi ajoiksi miettimään. Kirja olikin luettava nopeasti. Ei sitä voinut jättää pitkäksi aikaa lukemattakaan, kun kokoajan tuntui olevan joku jännittävä kohta kesken.

Lumikki -trilogia on nuorille aikuisille suunnattu dekkarityylinen -sarja. Kirja sopii varmasti hyvin sellaisillekkin lukijoille, jotka eivät aivan perinteisitä dekkareista nauti. Poliisien tai salapoliisien työskentelyä tässä kirjassa ei nimittäin ole. Päähenkilö, joka juttuja päätyy ratkaisemaan on lukioikäinen Lumikki, joka majailee yksin pienessä yksiössään. Lumikki onkin mielenkiintoinen päähahmo monine taitoineen ja salaisuuksineen, jotka eivät vielä tässä osassa paljastuneet. Paljon odotettavaa jätettiin siis muihin osiin.

Paikoin kirja tuntui etenevän turhankin nopeasti, kun on lukenut hidastempoisempia kirjoja, joissa tunnelmoidaan joidenkin kohtausten keskellä pitkiäkin aikoja. Tämä kirja oli kuitenkin iloinen yllätys, sillä en selvittänyt sarjasta mitään etukäteen ja olen luullut aika kauan, että sarja on fantasiakirjallisuutta.


Punainen kuin veri, 2013
Tammi
Kansi: Laura Lyytinen
s. 265

8 kommenttia:

 1. Tämä sarja kiehtoo mua, ehkä juuri tämän satuyhteyden takia, vaikken edes tiedä kuinka vahva se on. Olin myös yllättynyt siitä, että tapahtumapaikka on Tampere, jotenkin olin kuvitellut, että tapahtumat olisi sijoitettu Yhdysvaltoihin. No, parempi näin, Tampere on kaupunkina aivan ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo satuteema ei ollut kovinkaan vahva tässä kirjassa. Minuakin sarja kiehtoo sen verran, että jatko-osat päätyvät pian myös tänne blogiin. Toisessa osassa ei vaan olla ikävä kyllä Tampereella, vaan ulkomailla.

   Poista
 2. Tämä on hieno nuortenkirja, jonka koin sopivan hyvin aikuistuneellekin lukijalle, jos nyt minua voi sellaiseksi ihan vielä kutsua ;) Vahva avausosa. Aiotko jatkaa seuraaviin osiin? Mulla jäi sarja ekaan osaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Seuraavat osat ovat luettavana, joten lähiaikoina kirjoitan niistäkin tänne blogiin. :)

   Poista
 3. Mukavan vauhdikas nuorten dekkaritrilogia :)

  VastaaPoista
 4. Lumikki on rautaa! Vauhtia tässä ensimmäisessä osassa riitti vaikka muille jakaa, mutta silti teksti ja tarina pysyivät lujasti kirjailijan otteessa. Taitavasti rakennettu teos - ja tamperelaiselle nuo Tampereen maisemat olivat ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Itselleni Tampereen maisemat ovat vieraita, en ole tainnut monesti sielläpäin käydä. :)

   Poista