torstai 9. kesäkuuta 2016

Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän


Summer Maple, eli Suvi Vaahtera on maailmankuulu rocktähti. Pikkukaupungista Suomesta maailmalle päässyt Suvi on kummankin kirjan kertojan ajatuksissa. Kertojina toimivat Suvin entinen poikaystävä Antti, joka ei ole päässyt yli suhteen päättymisestä, sekä Suvin äiti Leena.

Anna minun rakastaa enemmän ei kolahtanut minuun ollenkaan. Pidin luvuista, joissa kertojana toimi Leena, mutta ikävä kyllä nämä kohdat olivat aika harvassa. Nämä luvut olivat hyviä, koska ne poikkesivat muusta kirjasta ja keskittyivät myös Leenan omaan elämään, sekä hänen mieheensä, Suvin isään Ristoon, eikä palkästään Suviin. Suvi ja Antti olivat suurin syy siihen miksi en kirjasta pitänyt, sillä he eivät vain hahmoina olleet mielestäni kiinnostavia, ja koska melkein koko kirja kertoi heistä, on helppo päätellä, ettei lukeminen koukuttanut.

Vasta kirjan lopussa alkoi heräämään mielenkiinto tarinaa kohtaan, mutta sitä ennen kirja oli mielestäni aika paikoillaan junnaavaa, eikä erityisen mielenkiintoista luettavaa. Antin Rakkaus Suvia kohtaan kävi hyvin selväksi jo alkumetreillä, enkä itse olisi ainakaan tarvinnut näin pitkää kirjaa tämän rakkauden esiintuomiseen.

Minua ärsytti välillä suunnattomasti, kun en tiennyt luvun alkaessa hetkeen edes kumpi kertojista oli äänessä, johtuiko se sitten keskittymisen puutteesta, vai mistä, sitä en tiedä. Asia selvisi aina kuitenkin melko pian, mutta ärsyttävää se oli silti.

Musiikki oli suuressa osassa kirjaa, joten jos musiikki aiheet kiinnostavat, voi tämä kirja olla sopivaa luettavaa. Rocktähden elämään tutustuttiin aika laajasti ja kiertueillekin päästiin. Aitoudesta en tiedä, kun en ole koskaan kiertueella ollut.


Anna minun rakastaa enemmän, 2005
Otava,2016
Ilmestyi ensimmäisen kerran Teoksen julkaisemana, 2005
s. 398

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti