lauantai 14. toukokuuta 2016

Eppu Nuotio: Neitsytmatka


Annukka Lehmus viettää teinivuosiaan Varkaudessa. Eletään 70-luvun loppua ja Annukka tajuaa haluavansa kauas pois Varkauden paperitehtaan ja isänsä varjosta. Lapsen viattomuus on poissa ja Annukka testaa rajojaan. Ilkeät teinien kommentit sinkoilevat ystävysten Annukan ja naapurin Sinikan välillä. Perheen piilotetut salaisuudet alkavat valjeta Annukalle ja viha isää kohtaan suurenee.

Neitsytmatka on Annukka Lehmuksesta kertovan trilogian toinen osa. Ensimmäisen osan salaisuudet alkavat paljastua enemmän ja suurempina, vaikka edelleenkin lukijalle jää tilaa tehdä omia johtopäätöksiään tapahtumista.

Neitsytmatka oli mielestäni parempi, kuin ensimmäinen osa Peiton paikka. Juoneen pääsi heti mukaan, koska henkilöihin oli saanut jo tutustua Peiton paikassa. Luvut olivat lyhyitä ja vauhdikkaita. Kevyt kirjoitustyyli ja vauhdikkuus tasapainottivat kirjan vakavia ja surullisia aiheita, eikä asioita jääty selitttelemään liian pitkäksi aikaa. Tarina kulki omalla painollaan ja minusta kaikki oli tasapainossa. Luin kirjaa vauhdikkaasti, sillä tarina vei mukanaan alusta asti.

Hahmot muuttuivat valtavasti ensimmäisen ja toisen osan välillä, mikä tietysti oli vain hyvä asia, sillä he varttuivat. perheen isästä, joka oli ensimmäisessä osassa isä, joka teki kaiken tyttärensä eteen, kuoriutui nyt mies, joka erkaantui tyttärestään, ja jonka kaksoiselämä alkoi paljastua vauhdilla. Äidin pahaan oloon päästin syvemmälle ja Annukka itse muuttui tietysti eniten, sillä han kasvoi lapsesta nuoreksi kapinalliseksi naiseksi.

Lue myös: Peiton paikka.


Neitsytmatka
Otava, 2004
s. 256
Kannen suunnittelu: Emmi Kyytsönen

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut tämän trilogian joskus ja pidin kovasti. Tarinassa on ilmeisesti aikalailla omaelämäkerrallista, vaikka onkin fiktiota, mikä lisää kiinnostavuuutta. Oletko lukenut vielä kolmatta osaa Onnellinen loppu? Joskus trilogioissa kolmas osa on väkinäinen yhteenveto - ei tässä! Kaikki osat ovat minusta tasavahvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin tuon viimeisen osan ja sainkin sen tänne blogin puolelle eilen. :) Minusta kuitenkin tuo kolmas osa oli hiukan huonompi kuin muut osat. Johtunee siitä, ettei varkauden ongelmat enää koukuttaneet. Itse luin jo ennen blogia Nuotion dekkari sarjan ja pidin siitä todella paljon. :)

      Poista