perjantai 4. joulukuuta 2015

Kirjallinen retki pohjoismaissa haastekoonti


Kirjallinen retki pohjoismaissa -haaste loppui 2.12.2015, joten nyt on aika haastekoonnille. Haasteen järjesti Anna minun lukea enemmän -blogin Annami. (Kuva lainattu Anna minun lukea enemmän -blogista)

Onnistuin tavoitteessani lukea ainakin yksi kirja jokaisesta haastemaasta. Maat olivat Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti.

Luetut:

Islanti

Arnaldur Indriðason: Haudanhilaista

Norja

Anne Holt: Sokea jumalatar

Tanska

Jussi Adler-Olsen: Vanki

Ruotsi

Johan Theorin: Yömyrsky
Mari Jungstedt: Kesän kylmyydessä
Mari Jungstedt: Meren hiljaisuudessa
Mari Jungstedt: Saaren varjoissa
Mari Jungstedt: Muurien kätköissä
Mari Jungstedt: Aamun hämärissä
Mari Jungstedt: Kevään kalpeudessa

Valitsin haastetta varten luettavaksi kirjoja, joita muuten en olisi välttämättä hetkeen lukenut ja löysin mahtavia kirjailijoita, joiden kirjoja aion lukea jatkossakin. Mari Jungstedtin sarjaa sain haasteen aikana luettua kuusi ensimmäistä osaa, ja sarjan muut osat luen myös lähiaikoina. Jungstedtin lisäksi suosikeiksi nousi islantilainen Arnaldur Indriðason ja ruotsalainen Johan Theorin.

4 kommenttia:

 1. Haluaisin lukea Jungstedtit uusiksi siten, että kesällä peräkkäin. Ei siis vuoden välein ilmestymisen mukaan. Olen hankkinut noita, mutta alusta puuttuu, liikkuvat vähemmän.

  Thedoria olen miettinyt, siis yhden kokeilua. En ole lukenut siis yhtäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jungstedtin kirjoissa hahmojen tarinat jatkuvatkin niin paljon, että minäkään en tykkää pitää pitkää taukoa kirjojen välissä.

   Suosittelen Theorinia ehdottomasti, itsekkin haluaisin hänen kirjojaan lisää lukea.! :)

   Poista
 2. Sait mukavasti dekkareilla täyteen tämän haasteen. Kaikki sattuvat olemaan myös minulle tuttuja dekkaristeja, ja nimenomaan tämän haasteen myötä tulivat tutuksi Jungstedt ja Adler-Olsen, jonka kirjoja aion lukea lisää. Kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekkari on minulle aina hyvä valinta, koska niistä on yleensä helppo tykätä! :D

   Poista