sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan ratkaiseva askel


Becky Bloomwood elää onnellisesti miesystävänsä Luken kanssa. Kun Luke kosii Beckyä, alkaa hillitön häiden järjestäminen, sekä Beckyn, että Luken äidin kanssa. Ongelmana on vain se, ettei Becky osaa päättää haluaako mennä naimisiin Englannissa vai Amerikassa, joten edessä on täysi kaaos kaksien erillisten häiden välillä.
Becky haluaa miellyttää äitiään ja viettää mukavat häät perheen kesken Englannissa, mutta toisaaltaan, hän ei pysty kieltäytymään upeista mahtipontisista kalliista satumetsä häistä suuressa hotellissa. Lopulta Becky keksii ratkaisun, joka miellyttää ainakin häntä itseään.

Himoshoppaaja sarja on edelleen kesken ja etenee hitaasti. Himoshoppaajan ratkaiseva askel on sarjan kolmas osa. Sarja ei ole tehnyt minuun suurta vaikutusta, vaikka pidän Kinsellan yksittäisistä romaaneista todella paljon.
Eniten tässä tökkii päähenkilön Beckyn valehtelun määrä. Koko kirja rakentuu vain erilaisten valheiden ympärille ja jossain vaiheessa se vain alkoi kyllästyttää minua jo sarjan ensimmäisten osien aikana. Toki kirjaan juonen takia tarvitaan valheita, mutta tässä alkaa tuntua, ettei mitään muuta olekkaan. Kirjat ovat myöskin todella samankaltaisia, enkä siksi jaksa lukea niitä tiuhaan tahtiin, mutta pikkuhiljaa sarjan aijon lukea loppuun asti.

Mahtuu kirjaan kuitenkin hauskojakin kohtia, silloin kun Becky on normaalissa shoppaajan roolissaan, vain ostamassa kaikkea todella turhaa ja tarpeetonta, joka vaikuttaa hänestä erittäin tarpeelliselta.
Myös Beckyn paras ystävä Suze on hauska hahmo, jonka toilailuja jaksaa kyllä lukea, harmi vain että niitä ei ole kovin paljoa.

lue myös: Himoshoppaajan salaiset unelmat ja Himoshoppaaja vierailla mailla.


Himoshoppaajan ratkaiseva askel, (Shopaholic Ties the Knot, 2002)
WSOY
Suom. Leena Tamminen
s. 391
Päällyksen suunnittelu: Eija Kuusela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti