perjantai 5. syyskuuta 2014

Seppo Jokinen: Lyöty mies


Lyöty mies kirja pitää sisällään kolmetoista rikoskertomusta. Kertomuksissa ääneen pääsevät Jokisen kirjoista tutun komisario Koskisen lisäksi uhrit, omaiset, sivulliset ja silminnäkijät. Kirja on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä poliisit ovat äänessä ja toisessa sitten muut henkilöt.

En ole aikaisemmin lukenut yhtään Jokisen kirjaan ja päätin aloittaa tästä, jossa on monia kertomuksia. Kirjoitustyyli oli mukaansatempaavaa ja vauhdikasta. Ideoita tuntuu Jokisella riittävän, joten voin huoletta lukea joskus hänen romaanejaan, joissa komisario Koskinen seikkailee.

Kertomukset rullasivat hyvin eteenpäin ja osa liittyi löyhästi toisiinsa, mikä sai minut lukemaan tarkaavaisesti etsien yhtäläisyyksiä aikaisempiin kertomuksiin.
Suosikkia on aika vaikea valita näistä, kun niin monet olivat todella hyviä, vaikka olenkin enemmän romaanien ystävä. Kirjan ensimmäinen kertomus ei kuitenkaan kuulunut suosikkeihini ja kirja olisi mielestäni voinut alkaa jollain vähän mukaansa tempaavammalla kertomuksella. Se oli mielestäni liian lyhyt ja mitäänsanomaton, mutta onneksi loput tarinat olivat todella hyviä ja antoivat vähän enemmän aikaa päästä juttuun mukaan. Ensimmäinen kun ehti loppua ennen, kuin kunnolla alkoikaan.

Komisario Koskinen vaikutti mukavalta mieheltä, jonka seurassa voisi viettää monen monta tarinaa. Ehkä romaaneissa päästään syvemmällen hänen elämäänsä ja ajatuksiinsa. Sitä en vielä tiedä, mutta kaikki aikananaan. :D

Lyöty mies
Karisto, 2009
s. 397
Kannen kuva ja suunnittelu: Sakari Tiikkaja/ Radiant Graphics Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti