sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Agatha Christie: Totuus Hallavan hevosen majatalosta


Isä Gorman saa kutsun rouva Davisin kuolinvuoteen äärelle. Rouva Davis haluua tunnustaa syntinsä ennen kuolemaansa. Isä Gormanin huonoksi onneksi, joku ei halunnut tätä totuutta kerrottavan ja isä Gorman tapetaan matkalla kotiin.
Mark Easterbrook on kirjailija, joka sattumalta saa vihiä tästä asiasta ja alkaa tutkia juttua. Juttu onkin monimutkaisempi ja laajempi, kuin arvata saattaa. Onneksi Mark saa avukseen Inkivääri nimisen naisen, jonka kanssa asiaa tutkia.

En osannut valita mitä olisin lukenut, ja silloin itselleni sopii hyvin jokin Christien kirjoista. Tällä kertaa päädyin kirjaan Totuus Hallavan hevosen majatalosta, sillä se löytyi omasta kirjahyllystäni.
Tämä kirja eroaa kuulemma christien tyylistä, mutta minun on edelleen vaikea arvioda sitä, sillä minusta kaikki lukemani Christien kirjat ovat olleet hyvin erilaisia. Mutta eiköhän tuo "normaali" tyyli selviä kun lukee vielä lisää näitä, sillä en ole kovin montaa vielä lukenut.
Tämä kirja oli hyvä, ei mitenkään mieleenpainuva ja parempiakin Christietä lyhyestä listastani löytyy, mutta ainakin ratkaisu pysyi yllätyksenä loppuun saakka.
Henkilöhahmot jäivät tällä kertaa aika etäälle, en oikein päässyt käsiksi kehenkään, vaikka Markiin olisi kai voinut, sillä hän oli suurimman osan ajasta kertojana.
Kirjassa oli noitia ja heidän mustan magian harjoittamista päästään seuraamaan tarkemminkin tarinan ohella, joka toi kirjaan kivan oman lisän.
Kirja oli aika mielenkiintoinne ja ainakin nopea ja helppolukuinen, joten uskallan suositella vaikka olisi kiireinenki lukija kyseessä, mutta niin kai Christien kirjat yleensäkin sopii oikeastaan minkälaiseen vaan tilanteeseen. ? :)

Salaperäiset rukiinjyvät, Idän pikajunan arvoitus, Eikä yksikään pelastunut ja Vaarallinen talo


Totuus Hallavan hevosen majatalosta, (The Pale Horse, 1961)
WSOY
Suom. Antti Nuuttila
s.288

3 kommenttia:

 1. Tämä kirja taitaa löytyä kirjahyllystä. Klassikkodekkari :)

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi :)) Olin itsekkin ajatellut tehdä tällaisen blogin, mutta peljäsin että siitä tulisi liian yksitoikkoinen :D Sun blogi on kuitenkin mielenkiintoinen, koska luet hyvin erilaisia kirjoja. Itse pyörisin pelkästään dystopian. scifin ja fantasian ympärillä :P

  Ps. lisäsin sen liity lukijaksi nappulan, mee liittyy jos vielä jaksat :DD

  cafefem.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun blogista taas ei dystopiaa, scifia ja fantasiaa löydy oikeastaan ollenkaan, mutta pitäisi jossain vaiheessa tutustua enemmän niihinkin lajeihin :)

   Kävin liittymässä sun blogiin. :)

   Poista