sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Melissa Bank: Täydellinen juttu
Täydellinen juttu kertoo juutalaisen Sophie Applebaumin elämästä. Kirja koostuu kahdeksasta luvusta, joiden aikana Sophie kasvaa 12- vuotiaasta tytöstä 36- vuotiaaksi naiseksi. Kirjassa Sophie etsii omaa täydellistä juttuaan. Mukaan mahtuu monenlaisia miessuhteita, inhottavia työpaikkoja, sekä kaveri- ja perhesuhteiden käsittelyä.

Tässä on kirja josta minä en pitänyt, en sitten yhtään. Kansi oli mielenkiintoinen ja sain käsityksen, että kirja olisi todella viihdyttävää ja hauskaa hömppää, mutta minussa tämä ei herättänyt minkäänlaisia tunteita. Ei naurattanut tai itkettänyt, lähinnä tylsistytti.
 Minulle on tärkeää kirjaa lukiessa, että hahmoihin tutustutetaan, mutta tässä kirjassa todella harvasta hahmosta sai edes pienen otteen. Lisäksi hahmoja tuli joka luvussa lisää kun työkaverit tai mies vaihtuivat, ja oli siksi hyvin sekava.
 Minulle jäi tunne, että aina kun johonkin aiheeseen oltiin juuri pääsemässä syvemmälle aihe vaihtui. Hahmoista parhaat olivat mielestäni Sophien veljet Jack ja Robert, koska Jackin suhteet ja Robertin huolehtiva luenne toivat kirjaan jonkinlaista mukavuutta. Lisäksi pidin Francinesta, joka oli yhdessä vaiheessa samassa työpaikassa Sophien kanssa, hän kun luki työkseen kustantamossa huonompia kirjoja, etsien edes yhtä helmeä joita muut eivät halunneet lukea ja oli sitä mieltä että kaikille kirjoille pitää antaa mahdollisuus, täytyihän minunkin sitten antaa tälle kirjalle mahdollisuus.
luulen että olisin pitänyt kirjasta enemmän jos olisin säästänyt sen syyslomalle, ja keskittynyt siihen 100%:sesti. :)Täydellinen juttu (The Wonder Spot, 2005)
Otava, 2006
suom. Katariina Kaila
s.447

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti