keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Jose Luis Correa: Kuolema Las Palmasissa


Ricardo Blanco on nelikymppinen yksityisetsivä Las Palmasissa. Hänen pieneen toimistoonsa saapuu Ricardon silmää miellyttävä asiakas. Nuori Maria Arancha Manrique on tullut pyytämään apua poikaystävänsä kuoleman selvittämiseen. Poliisit ovat todenneet kuoleman itsemurhaksi, johon ei usko Maria eikä Ricardo.
Ricardon täytyy tutustua Marian elämään ja ystäviin, päästäkseen kiinni tehtäväänsä. Vaara tuntuu kuitenkin vaanivan aina selän takana.

Kuolema Las Palmasissa oli minulle täysin uusi tuttavuus. En ole lukenut muita Correan kirjoja ja tähänkin törmäsin sattumalta. En myöskään muista lukeneeni aikaisemmin espanjalaista dekkaria, joten tämä vaikutti mielenkiintoiselta.
Kirja on loistava välipala. Se on melko lyhyt ja kepeä. Päähenkilö Ricardo on hauska ja hänen seurassaan kirja liukuu eteenpäin, kuin siivillä. Juoni ei ollut erityisen erikoinen, eikä lopputulos kovin yllättävä. Minua laimea juoni ei kuitenkaan häirinnyt, sillä viihdyttäviä hetkiä oli paljon Ricardon kepeissä ajatuksissa. Muihin henkilöihin tutustuttiin vain pintapuolisesti, Ricardon selvittäessä juttua.
Kirjan takakannessa kehutaan, kuinka Ricardo rakastaa Las Palmasin elämänmenoa, mutta mielestäni siitä ei kirjassa kovin paljon kerrottu. Odotin enemmän aurinkomaan tunnelmaan pääsemistä, mutta aika vähäiseksi jäi. Tosin kirja on aika lyhyt, joten olisi ihme jos tälläisiin asioihin ehdittäisiin paljon perehtyä. Voi tietysti olla, etten vain itse päässyt aurinkoiseen tunnelmaan, kun ulkona sataa vettä ja maisemat ovat harmaat. :)
Kaikenkaikkiaan todella viihdyttävä kirja, joten kannattaa lukaista.


Kuolema Las Palmasissa (Quince dias de noviembre, 2003)
Helmi Kustannus, 2006
Suom.Tarja Härkönen
s.175

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti