Metti on jäänyt työttömäksi ja tuskailee vuokranmaksun ja muiden arkisten huolien parissa. Yllättäen Metti saa kuulla perivänsä lastenvaatteiden second hand -kaupan. Metti on hämmentynyt, mutta pikkuisen innoissaan. Tosin perhe ja ystävät eivät kannusta oman yrityksen pariin, ja Metti joutuu aloittamaan uuden vaiheen elämässään epäilevien katseiden alla.
"Metti kierteli myyjältä toiselle ja silmäili tarjontaa. Lastenvaatteita myytiin eurolla tai kahdella, aikuisten vaatteistakaan harva pyysi paria kymppiä enempää. Kylmä fakta iski keskellä hellepäivää tajuntaan: nämä kaikki ihmiset olivat hänen kilpailijoitaan."s.106
Pieni puoti Punavuoressa on suloinen kurkistus oman yrityksen perustamiseen. Tarina on mukavan realistinen siinä mielessä, ettei se edes yritä väittää, että pienen kivijalkaliikkeen pitäminen olisi helppoa, vaan vaikeuksia kohdataan. Parasta kirjassa olikin kaikki puodissa vietetyt hetket, kuten rekkien järjestäminen, näyteikkunan suunnittelut ja muut puodin arkisiin asioihin liittyvät jutut, joita onneksi riitti.
Metin mieskuviot ei sen sijaan juurikaan kiinnostaneet ja niitä olisi voinut olla vähemmänkin, sillä nyt tuntui siltä, että suunnilleen jokainen mies jonka Metti näki edes vilaukselta, saattoi olla se tuleva miesystävä. Ehkä ihan jokaisen kohtaamisen ei olisi tarvinnut sisältää flirttailua tai muuta kemiaa... Tai ylipäätään pohdintaa siitä, että tuota miestä en halua, tai tuon voisin haluta, etenkään kun kyse oli juuri tavatuista ihmisistä.
Sen sijaan pidin kovasti Pavusta, joka ilahdutti värikkäällä persoonallaan. Harvemmin kirjoissa törmää nepsy-piirteitä omaaviin hahmoihin, joten plussaa siitä. Myös Metin äiti hedelmäsalaatteineen, oli vakuuttava.
Pieni puoti Punavuoressa
Bazar, 2024
Kannen suunnittelu: Tiia Javanainen/Purotie design
s.254
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti