torstai 5. syyskuuta 2019

Christian Rönnbacka: Rakennus 31


Komisario Antti Hautalehto on jälleen parantelemassa haavojaan viimeisimpien hirveiden tapahtumien jäljiltä, mutta töihin on taas palattava. Tavallista arkista poliisityötä ei riitä kauaa, ennen kuin poliiseille alkaa kantautua tietoa siististi kaivetuista haudoista, joita löytyy ympäriinsä. Ruumiita haudoissa ei ole, mutta jokin tarkoitus niillä kai on oltava, pähkäilee Hautalehto, kunnes viimeisestä haudasta löytyy viimein myös ruumis. Poliisit ovat ymmällään erikoisesta ruumiista, eikä edes henkilöllisyys ota selvitäkseen. Kunnes kuvaan astuu todistajia, yksi kerrallaan. kaikki heistä tuntuu tietävän asiasta paljon, mutta he kertovat tietojaan hyvin säästellen. Pikkuhiljaa jäljet alkavat johtaa entiselle mielisairaalan rakennukselle. Rakennus 31 lähettyvillä, ja sisätiloissa tuntuu olevan liikettä huomattavasti enemmän, kuin pitäisi.

Rakennus 31 on kolmas osa Antti Hautalehto -sarjasta.
Oli pakko palata Hautalehdon seuraan jo nyt, sillä vauhdikkaat ja hauskat tapahtumat houkuttelivat. Hautalehto ja kumppanit tarjoavat hulvattomia tilanteita keskellä kauhistuttavia murhatutkimuksia ja muita kieroja ja sekopäisiä ongelmia. Ja jälleen sain naureskella tilanteille, johon Hautalehto onnistuu itsensä ja ympärillään olevat saamaan.

Kaikkien hauskojen ja vauhdikkaiden tilanteiden keskeltä löytyy myös kekseliäs ja mielenkiintoinen kuolemantapaus, jollaiseen ei jokaisessa dekkarissa törmää. Vaikka ei tuota kirjan kuolemantapaustakaan osannut kovin vakavasti ottaa, ja siihenkin liittyvät tapahtumat useimmiten naurattivat. Erittäin hauska, vetävä ja vauhdikas kirja siis kyseessä.

Lisää mielenkiintoa tarjosi Hautalehdon oma elämä, joka oli jälleen aika solmussa, toisen osan tapahtumien jäljiltä. (joita en tässä spoilaa) Nyt kolme osaa sarjaa luettuani voin todeta, ettei muut kirjan hahmot ole vieläkään tulleet erityisen läheisiksi, vaikka he ovatkin mukana Hautalehdon jutuissa. He pysyvät koko ajan enemmän taustalla. Mutta ei haittaa. Hautalehto on heistä selkeästi kiinnostavin. Enkä osaa kaivata lisää muiden hahmojen sooloilua.


Lue myös: Operaatio Troijalainen, ja Julma.


Rakennus 31
Bazar, 2014
s. 335
Kannen suunnittelu: Jussi Jääskeläinen

4 kommenttia:

 1. Tämän olen lukenut ja tykkäsin.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kiinnostavalta! Minun on jo kauan pitänyt tutustua Rönnbackan dekkareihin. Olen huomannut Facebookin dekkariryhmässä, että monet kehuvat näitä hänen dekkareitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua! Olen vasta kolme lukenut, mutta olen ihan koukussa. Ensimmäinen osa, Operaatio Troijalainen ei ollut oma suosikkini, vaikka sekin oli hyvä. Nämä kaksi jälkimmäistä onkin sitten ollut aivan täydellisiä. :)

   Poista