keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Sylvain Neuvel: Ei enempää kuin ihminen

 

Maailman on sekasorron vallassa avaruudesta saapuneiden jättiläisrobottien takia. Valtavat määrät ihmisiä on kuollut, eloonjääneet pelkäävät avaruudessa asuvien olentojen palaavan. Suurvallat pitävät hallussaan maahan jääneitä robotteja ja pelottelevat niiden avulla muut tahtoonsa. Ihmisiä lajitellaan leireihin. Tohtori Rode Franklin ja muut tutut hahmot yrittävät saada tilanteen korjattua, mutta onko se edes mahdollista?
"Luulen, että ainoa syy siihen, etten ole jo sidottuna siihen tuoliin, olet sinä. Jos he uskovat saavansa ehkä sinut suostuteltua auttamaan heitä, he eivät haluaisi vaarantaa sitä kohtelemalla minua kaltoin."s.65
Ei enempää kuin ihminen on Themis-kansiot -trilogian päätösosa.
Tämän sarjan kaksi ensimmäistä osaa oli minulle iloinen yllätys, sillä en ole koskaan ollut innostunut scifistä, mutta nämä ovat olleet kivaa luettavaa. Silti jostain syystä meni yli neljä vuotta ennen kuin sain tartuttua tähän trilogian viimeiseen osaan. 

Melko nopeasti aiemmat tapahtumat ainakin suurinpiirtein muistuivat mieleen. Tässä kirjassa oli taas hypätty ajassa eteenpäin ja hurjasti asioita oli tapahtunut. Kirjan vauhdikkaisiin kuvioihin pääsi kuitenkin heti sisään. 

Tätäkin kirjaa oli mukava lukea. Se koostuu nauhoitteista, päiväkirjoista ja kirjeistä, ja on tyyliltään nopealukuista. Tarina sai hyvän lopetuksen ja olen iloinen, että luin trilogian loppuun, vaikka en jaksanut tästä viimeisestä osasta enää juuri innostua. Tämä kun oli niin paljon enemmän avaruuteen sijoittuvaa kuin aiemmat osat, ja myös sellaisia robottitaisteluita oli omaan makuuni liikaa. 


Ei enempää kuin ihminen, (Only human, 2018)
Like, 2019
Suom. Niina Kainulainen
s.407

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti