torstai 17. lokakuuta 2024

Stephanie Garber: Olipa kerran särkynyt sydän

 

Evangeline Fox jaksaa uskoa onnellisiin loppuihin vielä silloinkin kun hän kuulee elämänsä miehen olevan menossa naimisiin toisen naisen kanssa. Niinpä Evangeline päättää pyytää apua häiden perumiseen kohtalolta. Hertta prinssi ei ole mitään, mitä Evangeline kuvitteli, mutta tämä suostuu auttamaan. Vaihdossa Evangeline lupaa kolme suudelmaa. Pian Evangeline saa huomata, ettei sopimukset kohtalon kanssa todellakaan ole helppoja, ja hänet on vedetty mukaan ovelaan suunnitelmaan, joka on hengenvaarallinen. 
"Ranteessa oli kolme ohutta arpea, kolme pientä särkynyttä sydäntä. Yksi jokaista suudelmaa kohden."s.27
Olipa kerran särkynyt sydän aloittaa Caravalista tuttuun maailmaan sijoittuvan Olipa kerran särkynyt sydän -trilogian. 
Trilogian aloitus tarjoaa vauhdikkaan, tunteiden ja draaman täyteisen tarinan kauniissa miljöössä. Odotukset olivat hyvin korkealla, sillä rakastan Caravalin upeaa maailmaa ja Jack olikin jo muodostunut yhdeksi lempihahmoistani. 

Ei tämä minusta läheskään Caraval -trilogian tasolle yllä, mutta oli silti oikein hyvä. Jackia lukuun ottamatta kirja esittelee täysin uudet päähenkilöt. Evangeline ei onnistunut vielä herättämään tarpeeksi suurta kiinnostusta, sillä hän vaikutti hivenen liikaa juoksevan onnellisen loppunsa perässä, mutta eiköhän se siitä. Eniten harmitti, että Jack jonka hahmolta odotin niin valtavan paljon, tuntui alun jälkeen jotenkin tavallista kesymmältä. Ylipäätään hahmot tuntuvat olevan vielä sellaisessa pinnallisessa vaiheessa, kun kukaan ei oikein säväytä. Toivon tämän muuttuvan toisessa osassa.

Maailma ja sen upeat yksityiskohdat sen sijaan ovat jo paikallaan, ja tarjoavat ihanan alustan kaikille vauhdikkaille ja taianomaisille juonenkäänteille. Juoni on täynnä tarinoita, taikuutta, juonittelua ja epäilyksiä. Jälleen Garber onnistuu siis tarjoamaan koukuttavan tarinan, johon on helppo uppoutua.


Olipa kerran särkynyt sydän, (Once Upon a Broken Heart, 2021)
WSOY, 2022
Suom. Kaisa Kattelus
Karttakuva:Virginia Allyn
s.336

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti