perjantai 11. lokakuuta 2024

Magdalena Hai: Kolmas sisar

 

Royaumen Valkean noidan tyttären, Cielin on aika saada laulunsa, joka kertoo hänen paikkansa noitien joukossa. Kaikki odottavat hänen olevan seuraava suurnoita. Kun laulujen peili ei sitten suurena päivänä näytä Cielille lainkaan laulua, on järkytys suuri. Lauluton noita on vaarallinen. 
Lune, Mustan noidan tytär, ja Cielin sielunsisar aikoo olla ystävänsä rinnalla kävi mitä kävi. Niinpä nuo kaksi päätyvät pakomatkalle, joka johdattaa heidät Maahan. Siellä heitä vastassa on koulu johon he pääsevät turvaan tuon kummallisen rehtorin luo.
"Jos olette Royaumen noitia, estolääkityksen Rehtorin vaikutusta vastaan täytyy olla valmis. Tiesin, että sitä kehiteltiin, mutta en arvannut, että se oli saatu valmiiksi."s.128
Kolmas sisar on Royaumen aikakirjat -sarjan ensimmäinen osa.
Kirjasta löytyy täysin uusi maailma kaikkine sääntöineen ja yksityiskohtineen. Suurin osa kirjan seikkailuista sijoittuu tosin ihan tänne Maahan, mutta noitien matkassa tämäkään paikka ei tunnu kovin tutulta. Prologin luettuani olin aika kauhuissani. Pelkäsin, että kirja olisi minulle hiukan liian tuhti fantasiakirja, sillä tuo alku meni ohi ja lujaa. Mutta pelko oli turha. Kirjan maailmaan pääsi hyvin sisään, kunhan malttoi rauhassa antaa aikaa monille maailmankuvauksille.

Kirjassa seikkailee ihanan värikäs hahmojen joukko, joiden matkassa viihtyy loistavasti. Päähenkilöt ovat toki nämä nuoremmat Ciel ja Lune, sekä heidän uudet tuttunsa tuolla taianomaisessa sisäoppilaitoksessa. Minä kuitenkin ihastuin enemmän Royaumeen jääneisiin Valkeaan ja Mustaan noitaan, Loiriin, sekä Maassa oleilevaan Cafe Chaoksen Sucreen, joiden tarinat kehittyivät todella mielenkiintoisiksi ja moniulotteisiksi. Mutta oikeasti, ihan kaikista kirjan hahmoista löytyy paljon yksityiskohtia ja kiinnostavia juttuja. 

Tässä kirjassa juonikuviot etenevät rauhalliseen tahtiin, asioita kypsytellään ajan kanssa ja painostavaa tunnelmaa tulevista tapahtumista rakennetaan pikku hiljaa. Mutta löytyy tästä sitten sellaista räjähtävämpää ja vauhdikkaampaakin toimintaa. Monipuolisen maailman ja hahmojen lisäksi juoni on täynnä kutkuttavia paljastuksia ja mielikuvituksellisia juonenkäänteitä.


Kolmas sisar
Otava, 2018
s.557

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti