torstai 2. kesäkuuta 2022

Essi Paju: Koskenniskan naisia

 

Aava on onnistunut saamaan elämänsä taas hieman parempaan järjestykseen. Nyt onkin aika keskittyä rakkaisiin hevosiin ja ehkä myös hieman Koskenniskan kartanon isäntään. Aava tosin pelkää sotkeneensa sen kuvion jo kokonaan, mutta pieni toivon kipinä itää yhä. Etenkin kun Petteri pyytää Aavan apua hevosasioissa, ja Aavan on vietettävä siksi aikaa kartanolla.
"Koska Aava oli toiminut epäitsekkäästi ja toisen parasta ajatellen, hänen olisi mielestään kuulunut saada uhrauksistaan palkkio, mutta ilmeisesti universumi ei noudattanut elokuvan logiikkaa, tai jos kaiken takana on jokin korkeampi olento, Hänen käsityksensä oikeudenmukaisuudesta oli melko kummallinen."s.8
Koskenniskan naisia on jatkoa Koskenniskan naapurissa -kirjalle.
Helppolukuista maalaisromantiikka kera hevosten on jälleen tarjolla, kun Aavan tarina jatkuu. Kirja tarjoaakin vastauksia avoimeksi jääneisiin kysymyksiin, mutta kehittelee myös aivan uutta draamaa ja juonikuvioita kirjan henkilöille. 

Pidin tästäkin osasta. Kirja oli helppolukuinen ja eteni vauhdilla. Hevosjuttuja riitti, ja maalaiselämääkin hitusen. Samoihin tunnelmiin tämän kanssa ei kuitenkaan päässyt kuin ensimmäisen osan kanssa. Rakkausdraamaa oli enemmän, ja kirja keskittyi tällä kertaa todella paljon Aavan epävarmoihin tunteisiin niin itseään kuin mahdollista tulevaa parisuhdettakin kohtaan. Välillä koin Aavan mustasukkaisuuden, epävarmuuden ja vähän tossumaisen asenteen ärsyttävänä. 


Koskenniskan naisia
Karisto, 2020
Kansi: Susanne Luomajärvi
s.400

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti