torstai 9. kesäkuuta 2022

Christian Rönnbacka: Tulen aika

 

Pääkaupunkiseudulla on surmattu nuoria maahanmuuttajamiehiä ampumalla. Tilanne huolestuttaa keskusrikospoliisia, joka näkee tapahtumissa suurkaupunkien jengisotien piirteitä. Niinpä tilanteen haltuun ottamiseksi päätetään perustaa Lähiörauha-työryhmä. Tähän projektiin hakee vetäjäksi kukas muukaan kuin työtön Antti Hautalehto. Avukseen hän saa Göteborgista Suomalais-Irakilaisen Henna Björkin, joka on perehtynyt hyvinkin läheisesti jengiväkivaltaan.
"Hiillos oli kuitenkin herännyt kytemään jo kauan ennen kuin poliisit tiesivät, kuka uhri oli. Liekkeihin se leimahtaisi pimeän tullen. Sinä yönä alkoi tulen aika."s.92
Tulen aika on yhdeksäs osa Antti Hautalehto -dekkarisarjasta.
Tämän kirjan tapahtumat kiinnostivat erityisesti siksi, että edeltävässä osassa juoni jäi mielenkiintoiseen tilanteeseen. Hautalehdolle kun sattui ja tapahtui kaikenlaista. Nyt ollaankin sitten jälleen aivan uusissa työtehtävissä ja paikkakunnallakin, Porvoo nimittäin jää nyt hetkiseksi taakse. 

Tulen aika on vetävästi kirjoitettu dekkari, jossa aiheet on ihan ajankohtaisia. Tämä onkin muuten ensimmäinen lukemani kirja, jonka arjessa näkyy tämä muutama vuotta jyllännyt K-aika. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että asiasta sen enempää jauhettaisiin. Kirjan henkilöiden arjessa vain pienistä sivulauseista huomaa, että tätä aikaa eletään. 

Kirja lähti rivakasti käyntiin, ja pian oltiinkin kurkistelemassa Ruotsin ongelmiin. Täytyy sanoa, että ensivaikutelma Hennasta ei ollut hyvä. Minä en yleensä pidä sellaisista liian toimintasankarimaisista hahmoista ja Hennasta todella huokuu sellainen kovamimmi asenne, että hän voisi pystyä mihin tahansa. Vaikutelma ei juurikaan kirjan edetessä parantunut, enkä oikeen pitänyt hänestä missään kohtaa. Toki Hautalehto itsekin välillä on hiukan liiankin pystyväinen sankarihahmo, mutta hänen hahmoa tasapainottaa sellaiset normaalit arkiset asiat, jotka palauttavat hänet vähän lähemmäs maanpintaa.


Tulen aika
Bazar, 2021
Kannen suunnittelu: Jussi Jääskeläinen
s.333

1 kommentti:

  1. Hennasta on paljon pidetty, mutta minuakin jotenkin vierastuttaa liika toimintasankaruus. Tosin on myönnettävä, että en ole lukenut näitä kirjoja.

    VastaaPoista