sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Moa mansén: Penny & Tallikatti pelastavat joulun

 

Tallikatti on järkyttynyt. Hän on tehnyt kauan ja suurella vaivalla upeaa lahjalistaa, mutta nyt se on kadonnut. Tallikatti epäilee jopa, että joku on varastanut sen. Joulu on varmasti pilalla, sillä miten hän voisi saada toivomansa lahjat, jos hänellä ei ole edes listaa? Kaiken lisäksi talliin saapuu kummallisen värinen koira, joka alkaa pomotella. Tallikatin joulusta tuntuu tulevan kurjaakin kurjempi, sillä kaikki hänen ystävänsä käyttäytyvät oudosti.
"Taivas on ankean harmaa, ei lunta, ei toivomuslistaa. Tästä tulee kaikkien aikojen kurjin joulu."s.15
Penny & Tallikatti pelastavat joulun on tarina tallin asukkaista, jotka odottavat joulua, mutta kaikkien lahjatoiveiden ja koristeiden keskellä he meinaavat unohtaa sen tärkeimmän, yhdessäolon ja ystävyyden. 

Penny poni ja Tallikatti kissa ovat parhaita kavereita, mutta joulun lähestyessä he riitaantuvat ja päätyvät jopa kisaamaan toisiaan vastaan. Nämä kaksi ovatkin kirjan päähenkiköitä ja heidän tekemisten ja ajatusten kautta tarinaa seurataan. Heidän lisäksi tarinasta löytyy muitakin kiinnostavia hahmoja, kuten tallirottia.

Tarina on pääosin vauhdikas ja hauska. Hiukan jännitystäkin mahtuu mukaan ja kirjan loppupuolella päädytään nopeaan seikkailuunkin. Näiden omalaatuisten eläinten seurassa viihtyy kyllä hyvin. 

Kirjassa on myös muutamia kuvia siellä täällä. Ne ovat kauniita, mutta aika pieniä ja mustavalkoisia. Teksti on siis pääosassa.


Penny & Tallikatti pelastavat joulun, (Penny & Stallkatten räddar julen, 2017)
Stabenfeldt, 2017
Kuvitus: Jerzy Olszak, Lucky Media
Suom. Auli Hurme-Keränen
s.123

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti