maanantai 12. joulukuuta 2022

Milly Johnson: Kirsikoita ja joulun taikaa

 

Joulu lähestyy. Kuusi ihmistä on lähtenyt matkaan, kaikilla mielessään tärkeä tehtävä. Jack aikoo saada hoidettua suuren työasian, Mary taas haluaisi saada Jackin huomaamaan itsensä, Bridge ja Lukea aikovat tavata toisensa hyvin nopeasti ja allekirjoittaa viimeinkin eropaperit, ja Charlie ja Robin aikovat viettää ikimuistoisen joulun Skotlannissa. 
Kaikkien suunnitelmat muuttuvat kun historiallisen kova lumimyrsky yllättää ja kaikki nämä kuusi päätyvät majataloon keskelle Yorkshiren nummien rauhaa.
"Hän oli suorastaan naurettavan hermostunut pannessaan lahjansa sukkaan. Ehkä se oli liian hienovarainen, ehkä se ylitti jonkin rajan. Ehkei se ylittänyt rajaa tarpeeksi selvästi."s.174
Kirsikoita ja joulun taikaa on ihastuttavan tunnelmallinen joulukirja. Tästä jos jostain löytyy joulun äärelle rauhoittumista, tunnelmaa, herkkyyttä ja ihmisten välistä lämpöä. 

Tällä kertaa joulukirja, jonka loppuratkaisu ei ollut ensimmäisiltä sivuilta asti minulle selvää. Oli tässäkin ne omat ennalta arvattavuutensa, mutta paljon yllätyksiä löytyi.

Kirjan joulutunnelma oli täydellinen. Joulufiilis hiipi pikku hiljaa kaikkiin kuuteen, majataloon sattumalta osuneeseen ihmiseen. Nämä ihmiset ovat keskenään erilaisia, mutta ei tarvita kuin ripaus joulun taikaa yhdistämään heidät tiiviiksi yhteisöksi, joiden joulunvieton seuraaminen aiheuttaa lämpimän, hyvän olon. Tosin välillä tunnelma meni niin kauniin herkäksi ja surulliseksi, että tämä lukija sai kyyneleet silmiinsä. 

Muistinko jo mainita kirjan tunnelman? Tunnelma, tunnelma, ah tämän kirjan tunnelma. Siihen voisi kääriytyä kuin pörröiseen jouluvilttiin. On hyvää ruokaa, kynttilöitä, joulukuusi, takkatuli, ja sitten ihania jouluperinteitä lahjasukkineen ja lauluineen. Siinä jouluttamisen ohella selvitellään hieman suhdekuvioita, ja ehditään olla dramaattisiakin. 

P.S. Radio Brian oli täydellinen. Miksei sellaista ohjelmaa voi tulla joulun alla radiosta. Brian tuntui aivan yhdeltä kirjan päähenkilöistä. 


Kirsikoita ja joulun taikaa, (I Wish It Could Be Christmas Every Day, 2020)
Bazar
Suom. Ullamarja Kankaanranta
Kannen suunnittelu: Laura Noponen
s.384

2 kommenttia:

  1. Juuri kuuntelin äänikirjana tämän, ihana oli

    VastaaPoista
  2. Tämä pitää laittaa vahvalle ehkä -listalle. Aloitin eilen Jenny Baylissin Talvi kaukana kaikesta ja kuuntelen Sankt Annan joulukalenteria, mutta kyllä tässä vielä joulukirjan twi pari ehtii niiden lisäksi kuunnella 😊

    VastaaPoista