tiistai 24. lokakuuta 2023

Tapani Bagge & Jusa Hämäläinen: Tahvon ja Bellan keväthuuma

 

Jäät ovat lähteneet ja kevät saapuu majakkasaarelle. Tahvo ja Bella innostuvat keväästä ja muuttolintujen pesäntekoa katselessaan he päättävät, että oma pesä olisi heistäkin mukava. Tottumattomalle kaksikolle pesäpaikan valinta on hankalaa, mutta lopulta Tahvo saa rakennettua mukavan pesän. Yllättäen pesästä löytyy myös muna, joka on tietysti haudottava. Vaaroja uhmaten Tahvo ja Bella ryhtyvät töihin, jotta munasta kuoriutuisi kaunis lintu.

Tahvon ja Bellan keväthuuma on suurin, värikkäin kuvin kuvitettu tarina, joka sijoittuu majakkasaarelle. 

Kirja sisältää vauhdikkaan tarinan, jossa juonenkäänteitä riittää. Tarinan kautta päästään kurkistamaan lintujen arkeen, johon Tahvo ja Bellakin tutustuvat tehdessään pesän, ja hautoessaan siihen ilmestyneen munan. Linnun elämään myös kuoriutumisen jälkeen päästään kurkistamaan. Tahvo ja Bella ottavat oppia oikeilta linnuilta, sillä he itse ovat kissa ja koira, jotka eivät tiedä pesän rakentamisesta mitään. Siinä samalla pieni lukijakin saa oppia uutta lintujen elämästä, ja mahdollisista vaaroista joita linnut ovat oppineet välttämään. 

Kirjan kuvitus vie suurimmaksi osaksi majakkasaaren kivikkoisille rannoille, joille linnut tekevät pesiään. Kallioita ja merimaisia mahtuu monta kirjaan, mutta heti alusta löytyy myös kaunis, tunnelmallinen kuva majakan sisältä. 


Tahvon ja Bellan keväthuuma
KVALITI, 2023
Teksti: Tapani Bagge
Kuvat: Jusa Hämäläinen
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti