torstai 27. tammikuuta 2022

Zoe Sugg ja Amy McCulloch: Salaseura

 

Audrey Wagner joutuu vaihtamaan koulua. Hän on kaivannut uutta alkua, ja nyt hän sen saa, mutta hän ei saa uudesta koulusta kovin ruusuista kuvaa. huonetoveri vaikuttaa tympeältä, ja oppilaiden keskuudessa kuiskutellaan jostakin hyvin pahaenteisestä, josta Audrey ei haluaisi tietää mitään. 
Pian hänet tempaistaan kuitenkin mukaan tutkimaan salaa jotakin hyvin kummallista. Yksin koulun oppilaista löydettiin kesän alussa kuolleena ja nyt uuden lukukauden alettua koulussa liikkuu monia huhuja ja kysymyksiä oppilaan kuolemaan liittyen.
"Tämän piti olla uusi alku. Isä jankkasi minulle, että Illumen Hallia arvostettiin sen lämpimästä ja ystävällisestä ilmapiiristä, siitä miten se koulutti tulevaisuuden nuoria, fiksuja kansalaisia."s.49
Salaseura on ensimmäinen osa kaksiosaisesta Magpie Society -sarjasta.
Zoe Suggin Girl Online -sarja on yksi lempisarjoistani, joten odotin tätä kirjaa innolla. Muutenkin englantilaiseen sisäoppilaitokseen sijoittuva mysteeri kuulostaa niin kiehtovalta ja sopivan synkältä, että odotukset olivat hyvin korkealla. Odotinkin kunnon Dark academia fiiliksiä. 

Tällä kertaa odotukset olivat aivan liian korkeat. Kirja oli helppolukuinen ja viihdyttävä, mutta jäi todella vaisuksi ja tuntui olevan vain pieni pintaraapaisu siitä, mitä tämä olisi voinut tarjota.

Pidin arkisista yksityiskohdista, toiminnallisista mysteerin selvittelykohtauksista ja vihjailusta mystisen salaseuran olemassaolosta. Hahmot kuitenkin jäivät pinnallisiksi, eikä heistä saanut irti juuri mitään. Eikä edes tuo upea koulu päässyt juuri oikeuksiinsa. Lisäksi kirjasta löytyi jotakin romantiikan tapaista ja hivenen kolmiodraamaa ja ystävyysdraamaakin, jotka kaikki tuntuivat menevän ohi ihan tuosta vain, ilman sen ihmeempiä tunteita. Kaikki kiintoisat aiheet ja tunnelmat alkoivat ihan lupaavasti, mutta lässähtivät lähes yhtä nopeasti. 

Pienoisesta pettymyksestäni huolimatta haluan lukea myös tälle tehdyn jatko-osan, sillä kirja jäi pahasti kesken, oikein kunnon cliffhangeriin. Ja kun kirja kuitenkin kielellisesti on mukavaa luettavaa, ja tämäkin kirja tuli luettua vauhdilla, niin ihan mieluusti senkin varmasti lukee. Ehkäpä jatko-osa tuo jopa hahmot hiukan läheisimmiksi.


Salaseura, (The Magpie Society, 2020)
WSOY, 2020
Suom. Inka Parpola
s.333

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti