Sivut

tiistai 4. kesäkuuta 2024

Thomas Brunstrøm ja Thorbjørn Christoffersen: Sallin isän loistava loma

 

Sallin syysloma alkaa sateisena ja tuulisena. Se hiukan harmittaa. Mutta kotona isä odottaa valtavan yllätyksen kanssa. Heidän perhe lähtee lomalle!
Lomasta tulee mahtava. On aurinkoa, ruokaa ja uimista. Sallin isän seurassa lomastakaan ei voi tulla tylsää. Salli toki yrittää pitää kovaäänisen, hurjia ideoita keksivän isänsä hieman kurissa, sillä muilta lomalaisilta saadaan välillä paheksuvia katseita.
"Salli rakastaa lomaa, mutta vihaa huonoa säätä. Melkein yhtä paljon... ei, vaan itse asiassa vielä enemmän kuin vihaa pinaattia, matikankokeita ja aikaisin nukkumaanmenoa."
Sallin isän loistava loma on super mahtava lastenkirja, jota suosittelen lämpimästi, niin kuin koko Sallin isä -sarjaa. 

Teksti ja kuvat luovat jälleen täydellisen hauskan kokonaisuuden. Tämä oli mielestäni ehkä jopa paras Sallin isä -kirja tähän mennessä, mutta se voi johtua myös siitä, että tähän perheeseen on jo ehtinyt tutustua, ja nyt pääsi tälle matkalle heidän kanssaan. 

Sallin isältä ei mielikuvitus lopu. Hän keksii selityksen asiaan kuin asiaan, vaikka Salli on jo sen verran vanha, että osaa epäillä isänsä hurjia tarinoita. Pikkuveli ei sen sijaan epäile mitään, vaan elää aivan omaa hulvatonta elämäänsä, lähinnä kuvituksen kautta. Onkin aivan oma hauska lisä kirjan lukemiseen, etsiä pikkuveli lähes jokaiselta aukeamalta ja katsoa, mitä hän milloinkin keksii touhuta. 


Sallin isän loistava loma, (Sallys fars fede ferie, 2018)
KVALITI, 2024
Suom. Sirpa Alkunen
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti